Diari Més

Política

La majoria dels diputats tarragonins al Congrés volen repetir candidatura

El 28 d’abril els electors de la província escolliran els sis polítics que representaran a aquestes comarques a Madrid

El Congrés buit el 17 de maig de 2007, en plena campanya per a las eleccions municipals i

La majoria dels diputats tarragonins al Congrés volen repetir candidaturaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’avançament de les eleccions generals al 28 d’abril, per decisió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obligat als partits a engreixar encara més una maquinària que ja està en marxa amb motiu dels comicis municipals, europeus i autonòmics en la majoria de les comunitats de l’Estat. En les generals del 2016, els sis diputats escollits pels electors de la província de Tarragona van anar a sis formacions polítiques diferents. Els candidats que van guanyar el seu escó al Congrés dels Diputats van ser, per ordre de vots aconseguits, Fèlix Alonso, d’En Comú Podem; Jordi Salvador, d’ERC-Catsí; Joan Ruiz, de PSC-PSOE; Jordi Roca, del PP; Ferran Bel, de CDC, i Sergio del Campo, de Cs.

Un total de 346.668 tarragonins van emetre el seu vot, el 63,31% del cens, mentre que l’abstenció va ser de 36,69%, la qual cosa significa que 200.945 electors van optar per no emetre el seu vot. La candidatura més votada va ser la d’En Comú Podem, amb 75.021 vots; seguida de la d’ERC-Catsí, amb 67.547; PSC-PSOE, amb 53.796; PP, amb 53.0611; CDC, amb 47.120, i Cs, amb 38.898.

Des del 2016 moltes coses han canviat a la política catalana i espanyola. Els candidats de llavors, en la seva majoria, estan disposats a tornar a encapçalar la llista de la seva formació, tot i que hi ha que s’ho estan pensant o que no faran pública la seva decisió fins d’aquí a unes setmanes.

Fèlix Alonso va manifestar a aquesta redacció que ser el cap de llista d’En Comú Podem «no depèn de mi, però sí, m’agradaria tornar a ser candidat». Alonso va apuntar que «aquesta setmana és decidirà la fórmula», tot i que «nosaltres estem obligats a fer primàries, però no sé com seran».

Per la seva banda, l’actual diputat d’ERC-Catsí, Jordi Salvador, va anunciar que «estic disposat a anar a la llista, però l’última paraula la té el partit». «Soc home de partit i, si es presenten altres companys, ajudaré a qui sigui a guanyar les eleccions», va dir. El polític republicà va apuntar que «el 4 de març se celebrarà el congrés d’ERC del Camp de Tarragona, d’on sortirà un candidat que, per altra banda, haurà de ser consensuat amb el partit a les Terres de l’Ebre.

El socialista Joan Ruiz va indicar a aquesta redacció que «en un parell de dies decidiré si vull presentar-me a les eleccions». «Soc persona de partit», va remarcar. En els darrers dies, des que es va conèixer l’avançament de les eleccions general, «estic parlant amb alcaldes, secretaris del partit, gent representativa d’agrupacions per saber què opinen». Ruiz va recordar que l’Executiva Nacional «va aprovar un sistema abreujat» per decidir els candidats.

Jordi Roca, del Partit Popular, va comentar que «estic a disposició del partit». El nom del candidat es coneixerà cap al 15 de març, perquè la intenció del partit «és presentar les llistes de totes les províncies el mateix dia».

Per la seva banda, Ferran Bel, que el 2016 es va presentar sota les sigles de CDC, va dir que quan el PDeCAT convoqui les primàries, serà quan «faré pública la meva decisió, que serà estrictament personal».

Per últim, Segio del Campo, diputat de Ciutadans, va indicar que, «en principi, tinc ganes de presentar-me a les eleccions, perquè tinc la sensació que la meva tasca està inacabada, però estic parlant de la decisió que prendré amb la meva família i el partit». «Penso que encara puc aportar coses», va dir Del Campo, qui va subratllar que «a la política hi ha un desgast i, per aquest motiu, vull conèixer l’opinió de la família». Del Campo encara no sap si el seu partit celebrarà primàries a Tarragona, ja que «aquestes es fan en funció del nombre de militants en cada província».

Diputats de la província al Congrés

Fèlix Alonso,Diputat per En Comú Podem «No depèn de mi, però m’agradaria tornar a encapçalar la llista electoral. Estem obligats a fer primàries»

Jordi Salvador,Diputat per ERC-Catsí «Soc home de partit, estic obert a tornar a anar a la llista, però la decisió última és de la meva formació»

Joan Ruiz,Diputat per PSC-PSOE «En un parell de dies decidiré si vull tornar a ser candidat. Soc home de partit i faré el que em diguin»

Jordi Roca,Diputat per PP «Estic a disposició del partit. Encara no he decidit si vull tornar a presentar-me a les eleccions generals del mes d’abril»

Ferran Bel,Diputat per CDC «Faré pública la meva decisió, que serà estrictament personal, quan el partit hagi convocat les primàries»

Sergio del Campo,Diputat per Cs «En principi, tinc ganes de tornar a presentar-me, m’agradaria, però ho estic consultant amb la família i el partit»

tracking