Diari Més

La campanya de mecenatge per l'orgue de Valls té 253 padrins

S’han superat les quatre cinquenes parts del total previst fins les Decennals de 2021

La comissió ciutadana de l'orgue de Valls va presentar ahir el balanç del primer any a l'església.

La campanya de mecenatge per l'orgue de Valls té 253 padrinsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de mecenatge per a la recuperació de l’orgue de Valls compta ja amb 253 padrins que han fet aportacions per apadrinar fins a 187 tubs de l’instrument. S’han aconseguit 200.000 euros en aportacions econòmiques i, d’aquesta manera, s’han superat ja les quatre cinquenes parts del total previst a recollir fins les Decennals de Valls del 2021.

L’església de Sant Joan de Valls va acoliir, ahir a la tarda, la presentació, per part de la comissió ciutadana de l’orgue de Valls, de l’estat de la campanya de mecenatge i apadrinament de tubs, que ha servit per actualitzar-ne les xifres, que ja superen les 4/5 parts del total previst fins l’any 2021, en només un any de campanya.

Així, ja s’ha superat el llindar dels 200.000 euros en aportacions, amb 253 padrins i 187 tubs apadrinats en tan sols un any. Cal recordar que alguns dels tubs compten amb més d’un padrí o padrina. Entre els padrins hi figuren diverses entitats i associacions, empreses, famílies i particulars, que la comissió ha reconegut darrerament en dues entregues de diplomes, la primera pels volts de la Festa Major de Sant Joan i la darrera dies abans de la festivitat de la Candela, quan es va signar el contracte de construcció. Des de l’inici de la campanya de mecenatge, el gener del 2018, la comissió de l’orgue ha realitzat diverses activitats de dinamització per tal de donar a conèixer el projecte de recuperació: xerrades, visites a altres orgues de la comarca, un concert, una exposició i diverses paradetes a peu de carrer, entre d’altres. El projecte de recuperació està impulsat per una comissió ciutadana integrada per agents musicals, corals, escoles de música, entitats patrimonials, particulars, parròquia de Sant Joan i Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Tarragona; i que treballen per fer realitat aquest projecte de cara a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021. Les butlletes i urnes per col·laborar en el projecte de recuperació de l’orgue de Valls es poden trobar a les diverses parròquies de la ciutat i als taulells d’informació municipal de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’Oficina Municipal d’Informació Turística o la Biblioteca Carles Cardó. Des de fa uns quants mesos la campanya compta amb un portal web on es poden realitzar apadrinaments i aportacions online (www.orguevalls.cat).

Valls s’ha proposat estrenar d’aquí a tres anys l’orgue sense moble més alt d’Europa. Tindrà 15 metres i prop de 1.300 tubs. També tindrà tres grans torres inspirades en el campanar de Sant Joan i les dues colles dels Xiquets de Valls.

tracking