Diari Més

Granados pressiona Foment perquè posi en marxa el tram del corredor mediterrani entre Vandellòs i Tarragona

L'alcalde de Salou pregunta «si hi ha problemes de seguretat» en la variant que el govern espanyol preveu que sigui una realitat aquesta primavera

Els alcaldes de Salou, Vila-seca i Cambrils, Pere Granados, Josep Poblet i Camí Mendoza.

Els alcaldes de Salou, Vila-seca i Cambrils, Pere Granados, Josep Poblet i Camí Mendoza.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Salou, Pere Granados, apressa el Ministeri de Foment perquè posi en marxa el tram del corredor mediterrani entre Vandellòs i Tarragona, que després de nombrosos retards podria ser una realitat aquesta primavera. Granados ha demanat saber «quin problema hi ha en el traçat» del corredor mediterrani entre Tarragona i Vandellòs perquè encara no hagi entrat en funcionament i si hi ha problemes «de seguretat». Mentrestant, els batlles del Camp de Tarragona unifiquen posicions amb el Govern per fer arribar a Madrid abans de les eleccions les seves demandes sobre aquesta infraestructura.

La darrera previsió havia apuntat que la variant començaria a ser operativa el 2018, però el comissionat del govern espanyol de les obres del corredor, Josep Vicent Boira, va apuntar a finals de l'any passat que podria ser una realitat la primavera de 2019. La doble via d'ample ibèric està acabada i es va anunciar que l'Agència de Seguretat Ferroviària estava fent les comprovacions pertinents i formant els maquinistes que operaran a la instal·lació.

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha destacat que els batlles del territori estan units i que es troben «unificant el criteri» amb el Govern. Quan ho enllesteixin, compareixeran davant l'Estat «no només ensenyant el consens, també mostrant el calendari i exigència d'actuació». Poblet ha revelat que aquesta setmana hi havia una reunió per abordar la qüestió a Barcelona però que ha quedat ajornada. Tot i això, confia que l'agenda es «reactivarà» en pocs dies per «tancar el cercle completament» i anar davant del govern espanyol abans de les eleccions. «I també després, perquè es ratifiqui», segons l'alcalde de Vila-seca.

A banda de posar pressió al Govern, l'alcalde de Salou també ha criticat aquells diputats catalans al Congrés que any rere any «voten uns pressupostos que no contemplen partides» pels trams del corredor mediterrani al territori.

tracking