Diari Més

Medi ambient

Mediterrània denuncia que les boles de polietilè aparegudes a Vila-seca afecten ara un espai protegit

L'entitat explica que les esferes de plàstic han arribat a la zona de la Platja dels Prats

Imatge de la platja dels Prats a Vila-seca.

Mediterrània denuncia que les boles de polietilè aparegudes a Vila-seca afecten ara un espai protegitCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mare Terra Fundació Mediterrània ha denunciat que les boles de plàstic aparegudes a finals de gener a la platja de la Pineda, a Vila-seca, també estan presents ara a la zona protegida de la Platja dels Prats.

Segons recorda l'entitat, el passat 28 de gener el grup municipal de Vila-seca en Comú es va posar en contacte amb ells per informar sobre l'aparició de milions de boles de polietilè a la platja de La Pineda.

La fundació, assenyala, va denunciar-ho al Servei de Protecció de la Natura (Seprona), als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, al Departament de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona i a l'Ajuntament de Vila-seca.

Mediterrània denuncia ara que «durant tot aquest temps la situació no s'ha solucionat i la cosa ha anat a pitjor, ja que les esferes de plàstic han arribat a l'espai natural protegit de la Platja dels Prats de Vila-seca».

Aquesta zona es coneix col·loquialment com el 'pantalà' i és considerada com un Lloc d'Importància Comunitària (LIC) i actualment forma part de la Xarxa Natura 2000 amb el codiES5140004, conjuntament amb laSèquiaMajor de Vila-seca.

Segons explica Mediterrània, «en aquest espai hi ha presència d'espècies de flora i fauna dels annexos II i IV de la Directiva Hàbitats, per la qual cosa és una zona important per a la conservació de la fauna del territori».

Mediterrània afegeix que ha notificat la situació alSeprona, al Port de Tarragona i amb diversos representants del sector petroquímic, «per fer-los saber quina és la situació. La fundació està molt preocupada perquè el problema és molt més greu que fa unes setmanes: les boles de polietilè ja ocupen un espai natural protegit, i com que ningú les ha recollit cada dia tenen més sorra damunt, per la qual cosa serà molt més difícil retirar-les de la platja».

Les boles de plàstic aparegudes a la platja de la Pineda arriben al Parlament

tracking