Diari Més

Medi Ambient

Les boles de plàstic aparegudes a la platja de la Pineda arriben al Parlament

La diputada d’En Comú Podem Yolanda López ha demanat a Medi Ambient que s’estudiï el grau de toxicitat de les esferes de polietilè

Imatge de les esferes de polietè aparegudes a la platja de la Pineda.

Apareixen «milions» de boles de plàstic a la platja de la PinedaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas de les boles de plàstic que van aparèixer el passat mes de gener a la platja de la Pineda ha arribat al Parlament. La diputada tarragonina d’En Comú Podem Yolanda López ha demanat a la conselleria de Medi Ambient que s’estudiï el grau de toxicitat d’aquestes esferes de polietilè i la seva repercussió mediambiental després que el grup municipial Vila-seca en Comú li hagi exposat els fets.

La formació de Vila-seca va denunciar el passat 25 de gener l’aparició de «milions» de boles de plàstic a la platja de la Pineda, les quals consideren «molt perjudicials pel medi ambient» i especialment pels animals marins, que poden ingerir les esferes per la seva semblança als ous dels peixos. Per aquest motiu va notificar la presència d’aquests elements a Mare Terra Fundació Mediterrània, l'Agència de Residus, l'Agència del Aigua, el Seprona, Greenpeace, Ecologistes en Acció, Gepec i el mateix ajuntament.

Dos tècnics ambientals de la fundació Mare Terra es van traslladar al lloc dels fets per poder estudiar in situ quina era la situació al litoral. Per la seva banda, l’Agència Catalana de l’Aigua també va iniciar una investigació i considera que les esferes de polietilè podrien provenir de la càrrega i descàrrega dels vaixells que arriben pel mar.

Vila-seca en Comú també es va posar en contacte amb els diputats al Parlament de Catalunya d'En Comú Podem per tal d’investigar quines empreses treballen amb aquest material i depurar responsabilitats. Arran d’això, el cas ha arribat al Parlament de la mà de Yolanda López, a qui el grup municipal agraeix que «s’hagi bolcat en la situació des del primer moment».

tracking