Diari Més

Societat

Tallen la llum als ocupes i aquests acampen davant de l'Ajuntament d'Altafulla

Dues persones –una, mare d’un nadó de vuit mesos– van iniciar divendres una vaga de fam

Els ocupes, ahir durant l'acampada davant de l'Ajuntament d'Altafulla.

Tallen la llum als ocupes i aquests acampen davant de l'AjuntamentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ocupes d’unes cases al carrer dels Catúfols d’Altafulla van iniciar, el passat divendres, una acampada davant de l’Ajuntament, a la plaça del Pou. Dues d’aquestes persones, a més, estan en vaga de fam. Una d’elles és Jorge Fernández, un activista conegut per haver protagonitzat una vaga de fam, en aquest cas a Cambrils, durant 44 dies per reclamar resoldre la situació d’empadronament amb l’Ajuntament de Cambrils per als ocupants de la Residència Montemar, l’anomenat Edifici Dignitat. L’altra persona que s’ha posat en vaga de fam és Mireia, una de les que està ocupant una de les cases en aquest indret d’Altafulla des de l’any 2017 i que té un nadó de vuit mesos.

Tot i que el conflicte amb el govern municipal ve de llarg, el que ha fet despertar la indignació dels ocupes és que divendres es van despertar amb el subministrament de llum tallat. Ja feia temps que els havien tret l’aigua i alguns d’ells, com aquesta mare, han estat vivint carregant garrafes amunt i avall. Ara, sense llum, la seva situació és encara més complicada.

D’aquesta manera, la plaça del Pou s’ha omplert aquests dies de consignes com 'Estem descontents amb l’Ajuntament' o 'Carrer Catúfols per la dignitat'. De moment, per tractar-se del cap de setmana i no estar l’Ajuntament obert, encara no s’han trobat amb cap representant de la corporació municipal, més enllà de la Policia Local que en cap cas ha fet intents de fer-los fora de l’espai, segons informen. Esperaran, doncs, a la resposta que es produeixi a partir d’avui ja que, segons denunciaven a aquest diari la setmana passada, el regidor d’Urbanisme els va anul·lar una reunió que tenien programada i els va emplaçar a parlar per escrit. Entre les demandes que li volien plantejar hi havia regularitzar el padró, un dret que tenen i que l’Ajuntament encara no ha tramitat ja que, asseguren, disposen d’informes policials que ho desaconsellen. També reclamaven acabar amb la situació d’insalubritat amb les aigües fecals.

Un cop han passat els primers tres dies d’acampada i de vaga de fam, amb el retorn de la llum com a principal reivindicació, Fernández ha assegurat que ja han demanat al SEM que s’activi el protocol per vaga de fam i que els assisteixi tal com s’ha fet en altres ocasions. Fernández retreu que s’hagi arribat a aquesta situació «amb un ajuntament d’esquerres» i que tallar llum i aigua a famílies amb menors «va contra els drets de la infància».

tracking