Diari Més

Salut

Els usuaris del CAP de Torredembarra protesten perquè millori el servei

Es tracta d’una reivindicació comuna amb el Baix Gaià i el Baix Penedès

Els afectats del CAP de Torredembarra, durant la concentració.

Els usuaris del CAP de Torredembarra protesten perquè millori el serveiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Usuaris del CAP de Torredembarra s'han tornat a reunir a les seves portes per reivindicar millores en el servei que ofereix aquest centre sanitari gestionat per la Xarxa Sanitària Santa Tecla. Pere García, coordinador de la Plataforma d’Afectats del CAP de Torredembarra, assegura que les principals demandes són no només incrementar els serveis que ofereix sinó millorar les condicions dels treballadors, amb els sous congelats des de fa anys. En aquest sentit, reclamen una partida a la Generalitat de Catalunya per tal de contractar més personal sanitari per cobrir la demanda dels 17.000 habitants del municipi. Sobre la cobertura, García alerta que «a l’estiu som el triple i a més a la mínima els veïns dels pobles del voltant també han de baixar». Al Baix Gaià hi ha nou consultoris locals –deu si tenim en compte el Catllar, que depèn de l’àrea bàsica de Tarragona– però aquests no obren diàriament i tantes hores com ho fa el CAP de Torredembarra.

D’altra banda, en cas que calgui fer-se radiografies o mamografies, entre d’altres intervencions, els usuaris han de traslladar-se a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona. «Per què els municipis afectats per la gestió de la Xarxa Santa Tecla tenen pitjors recursos?», es queixen des de la plataforma. Asseguren que no tenen prou metges, administratius ni personal d’infermeria, i que «les agendes estan saturades». «A l’estiu la majoria és atesa pel servei d’Urgències i, per tant, les Urgències se saturen», diu García.

De moment compten amb el suport dels treballadors d’una banda però també de tot l’Ajuntament de Torredembarra per l’altra, que a l’octubre passat va aprovar per unanimitat en suport a les seves reivindicacions.

El suport polític aquí és clau: una de les demandes és precisament coordinar una estratègia entre els municipis del Baix Gaià, els Consells Comarcals del Baix Penedès i del Tarragonès i la Diputació de Tarragona. I és que la situació és comuna també a llocs com el Vendrell, on sovintegen les protestes sindicals per la saturació de l’Hospital, també gestionat per la Xarxa Santa Tecla.

El lema de la concentració, que ha comptat amb uns trenta assistents, ha estatPer una sanitat pública de qualitat 100%, com en altres protestes similars al territori.

Els afectats del CAP de Torredembarra, durant la concentració.

Els usuaris del CAP de Torredembarra protesten perquè millori el serveiCedida

tracking