Diari Més

Prades i Ulldemolins fan un crida per a incorporar metges a les seves consultes

La baixa de dos dels quatre metges que passen consulta a diversos pobles ha fet minvar el servei

Imatge de la càmera de la Plaça Major de Prades.

Els primers flocs de neu comencen a caure a PradesMeteoprades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les alcaldesses dels ajuntaments de Prades i Ulldemolins, Lidia Bargas i Misericòrdia Montlleó respectivament, fan una crida a la comunitat mèdica per tal d’animar els facultatius a treballar a zones rurals com la seva.

La darrera baixa d’un dels quatre metges de l’EAP Cornudella del Montsant que passen consulta a Capafonts, Cornudella de Montsant, la Febró, la Morera de Montsant, Poboleda, Prades, Ulldemolins i Escaladei ha posat en una situació compromesa el servei en aquestes poblacions. Durant dues setmanes, només dos facultatius han pogut atendre els pacients d’aquestes poblacions on van rotant. La darrera baixa s’hi ha sumat a dos mesos de baixa d’un altre dels facultatius. Tot i que ahir, segons assegurava l’alcaldessa de Prades, es va incorporar un substitut, la manca de metges que vulguin treballar a zones rurals, com ho és aquesta àrea de les comarques del Baix Camp i del Priorat, ha posat en alerta els municipis.

«Dels cinc dies a la setmana, només tenim consulta mèdica tres dies. A Capafonts, només se’n passa una hora a la setmana És cert que hem viscut un episodi puntual, però creiem que podríem trobar-nos en una situació complicada, si la problemàtica persisteix», ha explicat Lídia Bargas.

L’alcaldessa recorda que, durant els mesos d’estiu, la població de Prades es multiplica exponencialment. «Durant una reunió amb representants de Salut i els pobles afectats ens van dir que el problema és que no hi ha metges que vulguin venir a oferir atenció mèdica a les zones rurals. Fa uns dies no ens oferien cap solució. Ens sorprèn que el Col·legi Oficial de Metges no disposi d’una borsa de treball. Val a dir, que treballar en aquests pobles no és com fer-ho a Sibèria», afegia Bargas.

Misericòrdia Montlleó, batllessa d’Ulldemolins, s’ha sumat a la crida feta per la seva homòloga de Prades. «No estem disposats a renunciar ni a una hora menys dels serveis que ens pertoquen», diu. El metge passa consulta durant tres matins a la setmana –«que no són matins, sinó estones, diu l’alcaldessa»–i el personal d’infermeria, ho fa dos. El veïnat d’Ulldemolins ha recollit signatures per aconseguir la millora del servei.

tracking