Diari Més

Turisme

La Costa Daurada vol fidelitzar el turisme nacional i francès i seduir el polonès

Llança un pla de promoció per consolidar els clients ja existents i augmentar les operacions

Tot i els problemes amb els hotels, la companyia assegura que es garanteix el retorn dels afectats al seu país.

Turistes russos han de tornar a pagar l'hotel a la Costa Daurada per la fallida de Natalie ToursGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca, i la Federació Empresarial d'Hosteleria i Turisme (FEHT) han projectat un pla de promoció per al 2019 que se centra en la consolidació del turisme familiar nacional. Concretament, un 30% del pressupost del pla - de 900.000 euros- va dirigit a la fidelització del mercat espanyol. França s'endú un 20% del pressupost. També es faran accions per a seguir atraient els turistes irlandesos, alemanys, holandesos, belgues i russos. Pel que fa als nous mercats, la Costa Daurada vol seduir Polònia, país des d'on ja hi ha 11.000 places d'arribada contractades a l'Aeroport de Reus, un 250% més que el 2018. A més, també volen captar visitants dels mercats nòrdics, països de l'Europa de l'Est o nòrdics.

El 30% del pla va dirigit a la consolidació i l'augment del mercat nacional, que és el més important a la zona. Per a incrementar les operacions, es faran diversos workshops a Bilbao, Sant Sebastià i Madrid per presentar la Costa Daurada als agents de viatges locals. Això es farà a través d'esdeveniments innovadors que utilitzaran la realitat virtual, els espectacles de PortAventura World i showcookings com a tècnica d'atracció. També es visitaran altres ciutats, com Saragossa, València, Santiago de Compostel·la, Oviedo o Barcelona.

El segon segment més destacat a la Costa Daurada correspon als turistes francesos. Per a aquest target es destina el 205 del pressupost de les accions, que servirà per assistir a les fires SIT Nantes, SIT Rennes i TOPRESA i KidExpo a París. Al maig també s'han programat viatges de professionals del turisme perquè descobreixin el territori de primera mà.

A banda d'aquests dos mercats, la Costa Daurada treballarà perquè hi hagi més operacions des d'Irlanda, on es presentarà la destinació a les fires de The Holiday Show i Irish Travel Show. També es visitarà Galway, Waterford i Cork. A Alemanya, a més d'assistir a la ITB de Berlín, considerada la més important del país, es faran 'roadshows' per diferents ciutats. Els països del Benelux –Països Baixos i Bèlgica- s'enduen el 6% del pressupost del pla per a assistir a la fira Vakantiebeurs, específica del sector campista, i fer accions amb turoperadors.

La Costa Daurada també vol seguir captivant els turistes russos i ha programat accions de promoció a 15 ciutats –entre les quals Moscou o Sant Petersburg, però també d'altres amb alta població i que es consideren amb «alt potencial». Finalment, es visitarà Bielorússia –Minsk- i Ucraïna –Kiev- per potenciar-los.

La cerca de nous mercats és una de les tasques que s'ha marcat com a objectiu en el pla. Concretament, s'intenta augmentar la presència de visitants polonesos a la Costa Daurada. De fet, l'Aeroport de Reus ja preveu més vols -11.000 places- i, segons la gerent de la FEHT, Marta Álvarez, es treballa perquè els turistes es quedin a la Costa Daurada un cop aterrats. La destinació estarà present a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia al novembre. Els països nòrdics també es troben en la diana del sector turístic.

Álvarez ha explicat que el 85% de les accions es fan mitjançant intermediació, és a dir, dirigint-se als operadors turístics o les agències de viatges, que prescriuen la destinació als clients. La resta d'accions es dirigeixen als clients finals. A banda del mercat familiar, es busca també un altre tipus de visitant, com el sènior, les parelles o els esportistes, perfils que poden ajudar a desestacionalitzar el turisme a la Costa Daurada.

Per tot plegat, s'impulsaran patrocinis i esdeveniments que la posicionin com una bona destinació per qui busca esport o gastronomia, a més de sol i platja. «A través d'esdeveniments esportius, com el futbol o el golf, sumarem nous mercats, com els Estats Units, Amèrica del Sud, Xina i països nòrdics», ha afegit la gerent de la FEHT, que aglutina el sector empresarial de l'allotjament i la restauració a la demarcació de Tarragona.

El pla de promoció es va engegar el 2014 i els diners provenen d'una part dels recursos obtinguts de l'impost a les pernoctacions en establiments reglats. El pressupost d'enguany és el mateix que els dos darrers anys, de 900.000 euros.

tracking