Diari Més

Successos

Els pares del nadó amb signes de maltractament passaran demà a disposició judicial

El jove de Montblanc detingut ja va ser investigat per un altre cas

Pla obert d'una ambulància estacionada a l'àrea d'Urgències de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Joan XXIII de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pare detingut ahir dijous a Tarragona per un presumpte maltractament al seu nadó d'un mes, que es troba ingressat a l'UCI de nounats d'un hospital tarragoní, ja va ser investigat per maltractaments a un altre fill, encara que el cas es va arxivar per falta de proves, segons fonts policials.

El pare, un jove de 22 anys nacionalitat espanyola i veí de Montblanc (Conca de Barberà), acusat de lesions i violència continuada a casa, ja va ser investigat per presumptes maltractaments a un altre fill, fuit d'una relació anterior amb una altra parella, l'any 2017. La investigació no va poder determinar la seva responsabilitat i el cas va acabar arxivat.

En aquesta ocasió, l'equip de valoració de maltractament infantil (EVAMI) enviat per la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) a l'hospital Joan XXIII de Tarragona dimecres passat sí que ha determinat que existeix maltractament del nadó.

El pare i la mare del nadó, una jove de 21 anys també veïna de Montblanc, van portar el seu fill de poc més d'un mes d'edat a l'hospital amb vòmits i van explicar que pensaven que era reacció a un medicament que li donaven per fongs a la boca.

El nadó presentava lesions greus no visibles externament, compatibles amb maltractament, per això es va activar el protocol de maltractaments i es va alertar la DGAIA i els Mossos d'Esquadra, que coordina la investigació mitjançant la comissaria de Valls.

Ahir, els Mossos van detenir la parella, encara que unes hores abans la DGAIA va assumir la tutela del nadó davant una situació de desemparament i també es personarà com a acusació particular en la causa judicial oberta en defensa dels drets del nen. Els pares passaran demà dissabte a disposició judicial.

El nadó continua en estat greu

El nadó segueix ingressat a l'UCI pediàtrica de l'hospital Joan XXII en estat greu. Així ho ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, que assegurat que el protocol previst en aquests casos «funciona» i ha dit que la investigació dels Mossos continua oberta.

tracking