Diari Més

Economia

Salou rep gairebé 170 propostes als seus primers pressupostos participatius

Entre les peticions hi ha la remodelació de carrers, la implantació de mobiliari urbà o l'ampliació del parc de Barenys

Carrer Punta del Cavall del Cap Salou, una zona per la qual demanen més voreres.

Salou rep 16 propostes en dos dies pels pressupostos participatiusGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou ha rebut gairebé 170 propostes per als primers pressupostos participatius, els quals ara es troben en fase d’avaluació fins al 22 de febrer. L'Ajuntament ha posat a disposició dels ciutadans 250.000 euros per a invertir en millores per al municipi.

Des del 21 de gener s’han rebut, per via web o a través de butlletes, un total de 169 suggeriments durant la primera fase dels treballs. L’alcalde, Pere Granados, assegura que «ens sentim molt satisfets de la resposta que hem aconseguit de la ciutadania davant de l’obertura d’aquest procés participatiu».

El passat 8 de febrer va finalitzar el termini per presentar fins a un màxim de tres propostes per persona per tal de decidir en que invertir el 5% del pressupost d’inversions del municipi.

Un cop acabi el període d'avaluació i es seleccionin els projectes viables, es passarà a la fase de votació que tindrà lloc del 25 de febrer fins al 15 de març. Els ciutadans podran escollir tres propostes que consideren que es poden tirar endavant.

De la totalitat de les propostes les categories que han tingut més participació han estat urbanisme, amb 50 suggeriments, i mobilitat, amb 31. D’entre altres podem trobar la petició de remodelació de carrers per tal de millorar-ne aspectes com les voreres o l’arbrat, la implantació de mobiliari urbà com ara fonts o la construcció de rotondes per tenir millor accessibilitat. Algunes de les propostes ciutadanes demanen ajudes a l'ús d'energies renovables; la creació d'un centre de cultura popular; l'ampliació del parc de Barenys o crear una zona de pícnics, entre d'altres.

El 18 de març es realitzarà l’execució de les propostes guanyadores fins a arribar al límit del pressupost assignat.

tracking