Diari Més

Salut

El Govern revisarà si es compleix el contracte del servei d'ambulàncies

En sis mesos emetrà un informe sobre el servei que presta la concessionària Egara-Lafuente al Camp i les Terres de l’Ebre

Imatge d'arxiu de diverses ambulàncies que donen servei a Tarragona.

El Govern revisarà si es compleix el contracte del servei d'ambulànciesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern català revisarà amb caràcter d’urgència els possibles incompliments de les bases concursals de l’empresa gestora del servei d’ambulàncies al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Ho farà, després que la Comissió de Salut de la Generalitat de Catalunya aprovés la proposta de resolució presentada pel grup parlamentari de Ciutadans amb què instava a l’executiu a analitzar com s’està duent aquest servei després de les reiterades queixes dels usuaris.

L’empresa que gestiona el servei d’ambulàncies a les regions del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre és la unió temporal d’empreses Egara-Lafuente. «Vam mantenir una reunió amb el comitè d’empresa i hi ha alguns indicis que els serveis no s’estaria oferint satisfactòriament. Sospiten que falten vehicles o que aquests no compleixen els requisits. Volem que el Govern revisi si es cobreix el servei, si hi ha incompliments de comissions laborals o en el mateix servei de transport d’ambulàncies», ha explicat a Diari Més Francisco Javier Domínguez, diputat al Parlament de Catalunya per Ciutadans (Cs).

La proposta de resolució de la formació taronja va ser aprovada en el passat 31 de gener en el marc de la Comissió de Salut. Segons el text aprovat, el Govern haurà d’actuar «immediatament en conseqüència si en aquests incompliments hi ha retallades en els serveis o en les condicions laborals dels treballadors». Les conclusions de la revisió de les bases del concurs s’hauria de produir en un termini màxim de sis mesos, segons ha explicat el diputat de Cs. «Al cap de sis mesos, el Govern ha d’emetre un informe sobre el compliment de la resolució», puntualitza el diputat qui assegura, a més, que el seu grup farà pressió per tal que així sigui.

L’any 2016 el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ja va obrir un expedient informatiu a l’empresa que presta el servei de transport sanitari no urgent a les Terres de l’Ebre, Ambulancias Egara. El SEM volia esclarir aleshores què havia succeït amb la programació i la coordinació d’aquest servei després de detectar un seguit d’incidències en els trasllats programats d’alguns pacients.

tracking