Diari Més

Successos

A presó set dels detinguts en l'operació antidroga al Camp de Tarragona i el Baix Penedès

Avui han passat a disposició judicial i onze han quedat en llibertat amb càrrecs

Un agent transportant marihuana decomissada en un domicili dels Monnars.

A presó set dels detinguts en l'operació antidroga al Camp de Tarragona i el Baix PenedèsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 18 detinguts en l'operació antidroga iniciada dilluns en diversos municipis delCamp de Tarragona i el Baix Penedès han passat avui ha disposició judicial. Concretament, pels jutjats de guàrdia de Tarragona, Reus i el Vendrell. Els jutges han decretat presó per set d'ells i llibertat amb càrrecs per onze. Un dels arrestats va declarar a la comissaria sense efectes i haurà d'acudir directament al judici, mentre que una altra persona va ser imputada.

Dels arrestats quinze persones són nacionalitat marroquina i quatre de nacionalitat espanyola a les quals se’ls imputen els delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van iniciar un operatiu conjunt amb l’objectiu de desmantellar diverses plantacionsindoor.En total es van intervenir 11.000 plantes de marihuana i més de 500.000 euros en efectiu. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions. Es van fer diverses entrades a domicilis als municipis deMonnars i de la Móra, a Castellvell del Camp i a l'Hospitalet de l'Infant, i a la urbanització de Les Pedreres, a Santa Oliva.L'operació ja es dóna per tancada.

En total es van intervenir 11.000 plantes de marihuana en totes les fases de creixement, més de mig milió d’euros en efectiu i una arma de foc curta.

Avui han passat a disposició judicial 18 dels detinguts en l'operació. ElJutjat instrucció 2 de Tarragona,en funcions de guardia, ha rebut un total de 6 detinguts. El magistrat ha acordat presó provisional per a 2 dels detinguts i llibertat amb mesures cautelars (retirada de passaport, prohibició de sortida del territorio i compareixences en el jutjat) per als altres 4.

El Jutjat d’instrucció 1 de Reus ha rebut a 10 detinguts i s’ha acordat la presó provisional per a 5 d’ells i la llibertat provisional amb mesures cautelars (retirada de passaport, prohibició de sortida del territorio i compareixences en el jutjat) per a la resta.

Mentre que el Jutjat d’instrucció 2 d’El Vendrell ha rebut a 2 detinguts i s’ha acordat la llibertat provisional a disposició del jutjat.Així doncs, del total de 18 detinguts s’han acordat 7 presons provisionals i 11 llibertats provisionals.

La causa, que està oberta pels delictes de tràfic de drogues, associació il·lícita, tinença il·lícita d’armes i defraudació de fluïd elèctric, la dirigeix el jutjat d’instrucció 1 de Tarragona que seguirà amb les diligències del procediment.

tracking