Diari Més

Agricultura

Unió de Pagesos farà una nova tractorada dimarts per la crisi de l'avellana

La protesta sortirà de la Rambla del Morell i finalitzarà a la seu de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona

Unió de Pagesos ha convocat la tractorada, que ha anat des del Morell a Tarragona

'Tractorada' per reivindicar el sector de l'avellanaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'assemblea organitzada per Unió de Pagesos ha convocat per aquest dimarts una nova tractorada de protesta per exigir a la Generalitat i el govern espanyol solucions immediates per a la crisi de l'avellana. La protesta tindrà lloc a les nou del matí i sortirà de la Rambla del Morell fins a la seu de la subdelegació del govern espanyol de Tarragona.

El passat 30 de gener, quaranta tractors van marxar també entre el Morell i els serveis territorials d'Agricultura a Tarragona per reclamar l'aplicació urgent de mesures que garanteixin la pervivència del sector després de la pitjor campanya que recorden els agricultors. A la disminució de la collita fins un 30% per les adversitats climàtiques s'ha sumat la devaluació de la moneda turca, que ha fet davallar el preu internacional de l'avellana.

És per aquesta situació conjuntural que Unió de Pagesos demana des de la tardor, tant al Govern de l'Estat com al de la Generalitat, mesures urgents per als productors de l’avellana com: la recuperació de l’ajut d’Estat de 120 €/ha més un ajut de mínimis de 280 €/ha durant tres anys, l’adequació dels mòduls de l’IRPF i mesures concretes per als joves incorporats a través del conreu d’avellaner. A més, tenint en compte la falta de liquiditat dels productors, el sindicat també sol·licita crèdits a interès 0 tant per als joves com per als pagesos professionals durant tres anys.

En una reunió bilateral amb el Departament d'Agricultura, el sindicat va arrencar el compromís de la Conselleria de disposar de mesures concretes sobre la taula abans del proper 1 de març. Un compromís similar que també vol que adquireixi el Ministeri d'Agricultura espanyol, com ja se li va demanar en una reunió l'11 d'octubre.

tracking