Diari Més

Medi Ambient

L'ACA creu que les boles de plàstic que van aparèixer a la platja de la Pineda provenien d'un vaixell

En resposta a la investigació que va reclamar Vila-seca en Comú a la Generalitat

Imatge de les esferes de polietè aparegudes a la platja de la Pineda.

Apareixen «milions» de boles de plàstic a la platja de la PinedaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Catalana de l'Aigua, organismedepenent de la Generalitat de Catalunya, considera que les boles de plàstic que el passat mes de gener van aparèixer a la platja de la Pineda tenen, presumiblement, com a origen un abocament des d'algun vaixell en el mar.

Aquesta conclusió es deriva, segons l'ACA, del fet que en els darrers dies a l'aparició de les esferes no havia plogut i a la distribució horitzontal i vertical del plàstic, que ocupava des de la zona de trencants fins a les dunes.

L'organisme, a instàncies delgrupmunicipal de Vila-seca enComú, va realitzar una inspecció de la platja el dia 29 de gener. Segons el comunicat que ha emès l'ACA, «l'inspector confirma la presència d'una gran quantitat d'esferes, aparentment de polietilè (granza), distribuïdes per tota la platja».

L'Agència assenyala, finalment, que està valorant si és adient informar, «a l'organisme competent en navegació marítima,perquèpugui dur a terme les actuacions oportunes».

Vila-seca en Comú, per la seva part, considera que l'ACAsí queha d'informar a l'organisme competent en navegació marítima,perquèconsideren que, «aquest desastre mediambiental no pot quedar impune».

tracking