Diari Més

L'alcalde de Constantí creu que l'arquebisbe «potser es va equivocar» nomenant rector a mossèn Morell

El batlle s'ha reunit amb Jaume Pujol i li ha reclamat que es posin «mitjans» perquè no pugui haver-hi més abusos a menors

Les esquerdes obliguen a tancar l'església de Sant Feliu de Constantí

Les esquerdes obliguen a tancar l'església de Sant Feliu de ConstantíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, s'ha reunit d'urgència aquest dimecres amb l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, per expressar-li el malestar dels veïns després que s'hagi conegut que el rector, Xavier Morell, havia estat investigat per abusos a menors abans d'arribar al poble. En aquest sentit, Sánchez ha considerat que l'arquebisbe «potser es va equivocar» en el nomenament, tot i que Morell tenia el suport de Pujol aleshores. L'alcalde també ha demanat a l'arquebisbat que «es posin mitjans» perquè no es tornin a repetir uns fets així al municipi ni a cap altre lloc.

El batlle de Constantí ha explicat que després que es confirmessin «els rumors» sobre Morell aquesta setmana, van exigir el seu cessament. La destitució va arribar dimarts a la tarda. «Després de la confirmació d'investigacions, lògicament no veiem que aquest rector sigui òptim per estar a Constantí», ha afegit.

D'altra banda, l'alcalde ha explicat que intentaran contactar amb possibles víctimes de l'antic rector de Constantí, mossèn Llagostera, ja mort, denunciat per haver abusat de «desenes de nens» del poble durant dècades en excursions al Pirineu. Pel que fa a mossèn Morell, investigat per fets entre el 2015 i el 2016, no es preveu iniciar cap mesura perquè al municipi «no n'hi ha cap d'afectat», segons l'alcalde.

Sánchez ha explicat que estan «satisfets» amb el nou rector, que ja havia passat anteriorment pel municipi. A més, tot i que la decisió de nomenar un rector depèn de l'arquebisbat, Sánchez ha explicat que «es posaran totes les mesures possibles perquè això no torni a passar». També ha mostrat el suport als afectats per aquests fets i ha fet una crida perquè les víctimes ho denunciïn.

tracking