Diari Més

Societat

La plaça Sant Jaume de Roda serà un espai de preferència per als vianants

S'eliminaran les places d'aparcament i es col·locaran dues zones amb bancs perimetrals

El projecte c

La plaça Sant Jaume de Roda serà un espai de preferència per als vianantsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat aquest dimarts els treballs que convertiran l’actual plaça Sant Jaume en un espai completament pavimentat consolidant el concepte de plaça de vianants. Aquestes obres busquen millorar la qualitat urbana de l’espai i contribuir a la dinamització comercial i turística de la zona.El pressupost de l’obra ascendeix a 249.260 euros.

La plaça Sant Jaume és actualment el punt on es concentra la major part de la vida comercial i d’oci del barri, un espai amb molt de trànsit tant de vehicles pesats com de particulars.

Els treballs, que arribaran fins el passeig marítim, permetran la pavimentació amb llosetes de formigó de color sorra i gris fosc formant un dibuix gràfic i repetitiu en la superfície.

L’accés a la plaça es reduirà i es posarà una rampa d’accés i unes jardineres laterals i pilons temporals per tancar el pas en diades festives. També es dissenyaran dues zones amb bancs perimetrals sota les oliveres ja existents i la zona d’informació turística es renovarà amb una nova caseta i s'integrarà a la plaça. Finalment, se la dotarà de nou mobiliari urbà consistent en bancs, jardineres i papereres.

L’Ajuntament va ampliar l’aparcament del carrer Sínia amb 52 noves places, ja que lesplaces d’estacionament de la plaça seran eliminades.

Comerços i terrasses

L’Ajuntament ha enviat cartes a veïns i negocis avisant de l’inici dels treballs. Tenint en compte que la seva ocupació de la via pública es veurà alterada durant l’execució de les obres, el consistori no emetrà la liquidació de la taxa de 2019 fins que no es constati l’ocupació real, i tan sols es farà de la part proporcional.

Pel que fa als establiments amb terrassa el consistori ha arribat a un consens amb ells per tal que les obres afectin el mínim possible a la seva activitat comercial. Per aquest motiu també, durant tota la Setmana Santa -del 13 al 22 d’abril-, els treballs se suspendran.

tracking