Diari Més

Medi Ambient

Adjudicada per 2,3 MEUR l'ampliació de la depuradora de la Pobla de Mafumet

Les obres permetran gairebé triplicar la capacitat de tractament de la planta, que també dona servei al Morell i Vilallonga del Camp

L'ampliació de la depuradora durarà uns deu mesos.

Adjudicada per 2,3 MEUR l'ampliació de la depuradora de la Pobla de Mafumet@aigua_cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat per 2,3 milions d'euros les obres d'ampliació i millora de la depuradora de la Pobla de Mafumet. Està previst que els treballs, que tindran una durada de deu mesos, comencin aquest primer semestre de 2019. La depuradora es va activar al 2005, amb una capacitat per tractar 1.000 metres cúbics al dia. El creixement urbanístic dels municipis dels quals tracta les aigües residuals -la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp- en els darrers anys ha impulsat la seva ampliació. Les obres permetran augmentar la capacitat de tractament de la planta, passant dels 1.000 metres cúbics diaris als 2.700.

Els treballs consistiran en ampliar el pretractament, el reactor biològic amb reducció de nutrients, habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga. Durant el període que durin les obres es garantirà que la planta existent continuï amb el seu normal funcionament.

tracking