Diari Més

Cultura

Riudoms acollirà el 2n Concurs Nacional d'Enceses

La iniciativa de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya se celebrarà el proper 4 de maig

La primera edició del Concurs Nacional d'Enceses es va celebrar a Picamoixons.

Riudoms acollirà el 2n Concurs Nacional d'EncesesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Riudoms acollirà el proper 4 de maig el 2n Concurs Nacional d’Enceses. La iniciativa, organitzada per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC), pretén fomentar la qualitat artística de les colles i servir d’aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país. Hi participaran 14 colles, dues en representació de cada vegueria.

La festa comptarà amb una doble ronda de competició: una sense restriccions, en la qual les colles podran gaudir de tot el material que s’hagin endut a la cita per fer l’encesa, i l’altra de caire improvisat, en què només podran usar el material que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició.

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març de l’any passat a Picamoixons (Alt Camp), va aplegar 470 diables d’11 colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre, de Tortosa, va guanyar el primer premi, mentre que la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.

Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya està formada per 248 colles, distribuïdes en 41 comarques del Principat, les Illes Balears i la Catalunya Nord. Els diables, amb la seva participació en les cercaviles, en les processons i en els correfocs, s'han convertit en una part essencial de les festes majors de molts pobles i ciutats, amb més de 1.500 actes de foc anuals.

tracking