Diari Més

Successos

Mossèn Llagostera, rector de l'església de Constantí, hauria abusat de menors

Entre les víctimes també hi hauria el músic Joan Reig

El músic de Constantí també presentarà el videoclip del single que dona nom al disc.

Joan Reig presenta a Constantí 'La culpa', el seu primer disc en solitariPixel Moreno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mossèn Llagostera, antic rector de l’església de Constantí ja difunt, hauria abusat de menors segons informa El Periódico. Llagostera va ocupar aquest càrrec entre 1972 i 1999, anys en què s’enduia d’excursió als escolans pel Pirineu de Lleida, segons informa el mateix mitjà.

La informació es basa en una entrevista a Ramon, de 59 anys, que ha decidit explicar tot el que va succeir. Ramon explica a El Periódico que, com a mínim, aquest sacerdot va abusar d’una desena de menors des de finals dels 70 fins a finals dels 80, una informació que, segons apunta el mitjà, esta confirmada per una altra víctima i diversos veïns del municipi.

Recentment, la Fundació Vicki Bernadet ha premiat la cançó Corvus, dels Pets, escrita per Joan Reig, amb el premi Fada, que reconeix obres que sensibilitzin a la població contra la pederàstia. La cançó relata en primera persona i de forma explícita els abusos que pateix un menor en un refugi de muntanya. Segons apunta El Periódico després d’una conversa telefònica amb Joan Reig, el músic hauria confessat que és una cançó autobiogràfica i que, per tant, ell també hauria patit aquests abusos.

L'arquebisbat de Tarragona ha enviat un comunicat manifestant que «està compromèsplenament en garantir la protecció dels menors tal i com el papa Francesc ens demana en aquesta matèria», que no tenen constància de cap denúncia al respecte i que «lamenten profundament el sofriment» que hagin patit les víctimes i es posen a la seva disposició per escoltar-los.

tracking