Diari Més

Meteorologia

Activada l'alerta Ventcat per forts vents al litoral de Tarragona i a l'Ebre

Les ratxes podran superar els 100 km/h

Imatge d'una mànega indicativa de vent.

Els Bombers reben 14 avisos pel vent al territoriACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha activat aquesta tarda l'alerta el pla Ventcat per la previsió de fortes ratxes de vent aquest cap de setmana sobretot a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu, al litoral de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Al terç sud del país aquestes podran superar els 100 km/h.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC),a partir de dissabte al matí el vent s’enfortirà a la meitat sud de Catalunya, afectant especialment les comarques del Tarragonès, Baix Camp, Baix Ebre i Montsià. El vent bufarà de component nord i oest. En aquestes zones, el vent disminuirà a partir del diumenge. El vent anirà acompanyat d'una baiada de temperatures.

A partir del migdia, el vent també serà intens al Pirineu i Prepirineu, enfortint-se encara més de cara a la nit i matinada. Durant tot diumenge, el vent es mantindrà fort al Pirineu i Prepirineu, amb cops de més de 90 km/h. Al Pirineu, el llindar d'avís s'assolirà a les cotes altes.

Es recomana molta prudència en la mobilitat a les zones afectades per fort vent, i també en les activitats a l'aire lliure en zones boscoses i d’alta muntanya. En àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Fins demà dissabte, el vent al litoral pot provocar fort onatge i afectacions al front marítim per la qual cosa demanen que la gent no s'apropi als espigons i esculleres.

El vent anirà acompanyat també per una forta davallada de les temperatures, i al Pirineu Occidental (sobretot a la Val d’Aran) es produiran nevades.

tracking