Diari Més

Altafulla aprova iniciar l'expedient d'expropiació dels terrenys per construir una bassa de laminació

L'obra estarà preparada per recollir l'aigua que no pot assumir la canalització de la riera

Lloc on s'ubicarà la bassa.

Altafulla aprova iniciar l'expedient d'expropiació dels terrenys per la bassa que reduirà inundacions al barri marítimAjuntament d'Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'Ajuntament d'Altafulla va aprovar dilluns per unanimitat iniciar l'expedient d'expropiació forçosa dels béns i drets afectats pel projecte d'obres de construcció d'una bassa de laminació a la Conca de la Rasa. Aquesta bassa ha d'evitar avingudes d'aigües i inundacions, tot recollint l'aigua que no pot assumir la canalització de la riera, aigües avall a la confluència dels carrers Via Hercúlea i Via Augusta, a Baix a Mar. Tindrà una capacitat útil de 40.000 metres quadrats. Segons la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, l'obra reduirà les inundacionsal barri marítim, uns fets "que el municipi arrossega des de fa molts anys”.

El projecte de construcció afecta dues finques: una, de 22.413 metres quadrats i una altra de 2.622 metres quadrats. D'aquesta manera, la superfície total de la bassa de laminació serà de 25.035 metres quadrats.

La bassa de laminació s'ubicaria en uns terrenys annexos a l'antiga carretera N-340 que limiten amb la zona de la Vinya Gran, el Kàrting Altafulla i el Càmping Don Quijote. El pressupost inicial de construcció és de 476.064,71 euros i el termini d'execució és de tres mesos.

L'obra es complementarà amb el dipòsit d’aigües pluvials que es va construir a mitjans del 2016 en aquest sector del Puntet.

tracking