Diari Més

Cultura

Cultura augmenta un 21% el pressupost destinat als museus del Camp i l'Ebre

L’objectiu és donar major visibilitat del servei a la ciutadania i reforçar les funcions dels museus del territori

Imatge de la reunió de la

Cultura augmenta un 21% el pressupost destinat als museus del Camp i l'EbreGENCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Cultura ha incrementat en un 21% el pressupost per a la Xarxa Territorial de Museus del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Enguany s’hi destinaran 256.400 euros, dels quals fins a 150.000 seran de la línia de subvencions. Així ho ha avançat la consellera de Cultura, Laura Borràs, en una reunió de la xarxa aquest divendres al Museu d’Alcover. L’objectiu és donar major visibilitat del servei a la ciutadania i reforçar les funcions dels museus del territori, segons el Departament.

Durant el 2018, la xarxa va executar un pressupost de 212.092 euros, dels quals 118.192 euros corresponen a la línia de foment de la xarxa (subvencions) i 93.900 euros a la línia d’acció cooperativa -formada per actuacions concretes destinades a millorar el retorn social i la visibilitat dels museus, la documentació i conservació de les col·leccions i a millores organitzatives i de gestió-.

Enguany es donarà continuïtat a les línies de treball endegades l’any passat, que responen als quatre grans objectius del programa d’actuacions inicial dissenyat fins al 2022: millorar la funció social i la visibilitat del servei a la ciutadania; contribuir a la millora de l’eficiència en l’organització i gestió dels museus; garantir l’òptima custòdia, accessibilitats i divulgació al patrimoni, reforçar les funcions de conservació, restauració, documentació i accés a les col·leccions; i estimular el coneixement, promoció i dinamització del territori a partir del patrimoni material i immaterial representatiu de l’entorn.

La Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre es va constituir el 2017 i la integren el Museu d’Alcover, Museu de les Terres de l'Ebre, Museu d'Història de Cambrils, Fundació Apel·les Fenosa, Museu Déu, Museu Pau Casals, Museu de la Vida Rural, Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Museu Salvador Vilaseca, Museu Diocesà de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu de Tortosa i Museu de Valls.

tracking