Diari Més

Un itinerari dóna a conèixer la figura de Vidal i Barraquer a l'alumnat de secundària

L'activitat l'han estrenat avui dos grups d’alumnes del centre que porta el mateix nom

Imatge d'una de les visites que han fet els alumnes del

Un itinerari dóna a conèixer la figura de Vidal i Barraquer a l'alumnat de secundàriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’itinerari educatiu 'Vidal i Barraquer: El cardenal de la pau' dóna a conèixer la figura de l’il·lustre cambrilenc a l’alumnat de secundària. L'activitat l'hanestrenat avui dos grups d’alumnes del Col·legi Vidal i Barraquer i haestat conduïda per Cel Rogent, com a prova pilot, i a partir de demà es passarà el relleu al personal del Museu d’Història de Cambrils.

La sortida serà un dels llegats de l’Any Cardenal i Barraquer, ja que tindrà continuïtat més enllà de la commemoració del 150è aniversari del seu naixement el 2018.

Durant aquest mes, l’activitat arribarà als 360 escolars del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, que justament el dia 30 de gener té previst celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. La sortida també està oberta als centres educatius que la sol·licitin i el proper curs s’inclourà formalment al programa 'Descobreix Cambrils'.

La sortida didàctica, acompanyada d’un treball previ a l’aula, permetrà a l’alumnat de secundària descobrir un Vidal i Barraquer més humà i proper, de manera amena i vivencial. A través de la seva figura, els escolars coneixeran com era la societat de finals del segle XIX, i alguns dels fets i anècdotes de la seva vida que ens mostren valors com la coherència, l’esperit de servei, l’arrelament a la terra i la pau.

Abans de la sortida, l’alumnat treballarà a l’aula alguns aspectes sobre Cambrils i sobre la societat de final del segle XIX i inicis del XX, que els ajudaran a entendre millor el que s’explicarà i treballarà durant la sortida.

Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, nascut a Cambrils l’any 1868, és conegut com el cardenal de la pau, pels seus esforços per intentar apaivagar les tensions polítiques a Catalunya, i de mediació durant la Guerra Civil per la defensa insubornable de la dignitat humana, que va constituir el tret característic de la seva vida.

tracking