Diari Més

Judicial

Els testimonis confirmen que l'assassí de la seva exparella a Salou «l'assetjava» per tornar amb ella

L’home va acudir a una comissaria i va confessar els fets «molt tranquil» i amb «fredor», segons els mossos

Primer pla de l'acusat de matar la seva exparella a Salou, Abderrahmane H., a l'inici del judici a l'Audiència de Tarragona, de perfil, al costat del seu advocat, Pau Albiac. Imatge del 14 de gener del 2019

acusat, Audiència de Tarragona, judici, SalouRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home que va matar l’exparella a Salou, clavant-li 40 ganivetades dins el cotxe d’ella, «l’assetjava» amb missatges de mòbil i trucades per reprendre la relació. Així ho han assegurat aquest dilluns els familiars i coneguts de la noia que han declarat a l’Audiència de Tarragona. Per la seva banda, els mossos han explicat que, després de cometre el crim, l’home es va presentar a la comissaria i «molt tranquil» va confessar «que l’estimava molt i que l’havia matat». També els admetre que s’havia intentat suïcidar amb una corda, però que no se n’havia sortit. La fiscalia i l’acusació popular sol·liciten 23 anys de presó per assassinat amb traïdoria i acarnissament, mentre que la defensa vol que els fets es considerin un homicidi.

En la primera sessió de la vista oral, els familiars de la víctima han explicat que, el febrer del 2017, Abderrahmane Hammou va «desaparèixer» i se’n va anar al Marroc sense dir res a ningú. Segons han declarat, Fadoua va deixar el pis de la Pineda on vivia amb l’acusat i es va traslladar a viure amb la germana bessona i el seu marit a Vilafortuny, a Cambrils. «Ningú no entenia res i ella estava confosa i amb ansietat per no saber res d’ell», ha afirmat la germana gran davant el jurat popular. La víctima i l’acusat feia prop de vuit anys que eren parella, però Fadua, de 30 anys, va començar una relació sentimental amb un altre noi a l’abril.

Cap al juny, Abderrahmane va tornar a Catalunya i va intentar contactar amb la noia enviant-li missatges a ella, a familiars seus i, fins i tot, al propietari de la geladeria on treballava. Segons la germana de la víctima, Fadoua es queixava que «la molestava» i va decidir canviar de número de telèfon. La darrera parella de la noia, a més, ha dit que va veure l’acusat tombant pel restaurant on treballava. La víctima, però, no el va voler denunciar per «assetjament» perquè creia que «no era capaç de fer res», segons li hauria dit al cunyat.

Segons la germana gran de Fadoua, la parella tenia problemes com qualsevol altra, però darrerament les baralles eren gairebé «diàries» i la noia estava «estranya». En aquest sentit, una companya de feina ha explicat que la jove li havia confessat que Abderrahmane l’havia agredit físicament en alguna ocasió. Tots els testimonis s’han mostrat convençuts que Abderrahmane sabia perfectament que Fadoua havia començat una relació amb un altre noi.

L’home es va intentar penjar abans de confessar el crim

El 25 de juny del 2017, entre dos quarts de sis i dos quarts de set de la matinada, l’acusat va esperar la noia en un lloc proper al domicili de Vilafortuny i va pujar al seu cotxe amb la intenció de «dialogar sobre l’estat de la relació», segons la fiscalia. Van marxar plegats per la carretera T-325, més coneguda com el vial de Cavet, que uneix Salou i Cambrils. A l’alçada del punt quilomètric 1,9, però, la noia va aturar el vehicle de forma sobtada atès que l’acusat, per sorpresa, va treure un ganivet de 19 centímetres de fulla i 14 d’empunyadura, i li va propinar cops i unes 40 ganivetades en diverses parts del cos.

Després de cometre el crim, cap a dos quarts de nou del matí va acudir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salou. Aquest dilluns, els agents han relatat que l’home hi va arribar descalç, demacrat i amb taques de sang als pantalons, i que el primer que va fer va ser demanar un got d’aigua. A continuació, els va confessar «que havia matat la seva dona i que l’estimava molt».

Segons un dels mossos, l’home els va detallar que, durant el trajecte en cotxe, «ella va aparcar, van començar a discutir i ell li va clavar ganivetades». El detonant, segons l’acusat, hauria estat el fet que ella li va dir «que havia refet la seva vida i que tenia una parella». Tot seguit, l’home se’n va anar del lloc sense tocar res i, segons va dir als agents, es va intentar suïcidar «diverses vegades» lligant-se una soga al coll. Tot i això, no ho va aconseguir, i finalment va optar per anar caminant a comissaria.

Tots els mossos que van interactuar amb ell han manifestat aquest dilluns que els va sorprendre que l’home estigués «molt tranquil, calmat i col·laborador». Els agents han detallat que l’acusat va explicar els fets «fredament» i d’una manera força concisa, i que fins i tot els demanava que el detinguessin perquè havia actuat malament.

Després que la policia tingués coneixement dels fets, una patrulla de trànsit va ser la primera en arribar al lloc del crim. Un dels agents ha confirmat que la noia presentava nombrosos talls a la cara i el cos, que estava asseguda al seient del conductor i recolzada al seient de l’acompanyant, gairebé en posició fetal i encara amb el cinturó cordat. La patrulla va trobar el ganivet «de grans dimensions» a l’interior del turisme i també va observar marques d’una frenada brusca a l’asfalt.

La defensa diu que el crim va ser un homicidi

La fiscalia i l’acusació popular -exercida per l’Ajuntament de Cambrils- mantenen que els fets constitueixen un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l’agreujant de parentiu i l’atenuant de confessió. Per aquest motiu, demanen una pena de 23 anys de presó i la prohibició d’aproximar-se a menys de 1.000 metres o comunicar-se amb els familiars de la víctima durant un període de 25 anys. En concepte de responsabilitat civil, volen que l’acusat indemnitzi els pares de la noia amb 100.000 euros pel perjudici moral causat i a la germana amb uns altres 90.000 euros.

Al seu torn, la defensa considera que els fets corresponen a un delicte d’homicidi perquè no va haver-hi traïdoria ni acarnissament -en base a la teoria que la primera ferida ja hauria estat mortal-. A més, l’advocat de l’acusat, Pau Albiac, ha explicat que demanarà els atenuants de confessió i d’arravatament -o estat passional-. La declaració de l’acusat està prevista per dimecres.

tracking