Diari Més

Vímbodi i Poblet

Les visites al Museu i Forn del Vidre creixen un 7% en l'any de la seva remodelació

En els darrers vuit mesos de l’any ha rebut 5.465 persones

Imatge d'una demostració de vidre.

Les visites al Museu i Forn del Vidre creixen un 7% en l'any de la seva remodelacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet ha incrementat progressivament la xifra anual de visitants, un 7% més, segons les darreres dades recopilades per l’Ajuntament.

Aquest creixement és el resultat de comparar les xifres de maig a desembre de 2017 amb les del mateix període de 2018, mesos d’obertura plena del museu (de gener a abril de l’any passat va estar tancat a causa de la profunda reforma que s’hi va dur a terme). Així doncs, en els darrers vuit mesos de l’any, el museu va atraure 5.465 visites, 353 més que l’any anterior. Les èpoques més fortes van ser l’agost, l’octubre i el novembre, segons es detalla al quadre que acompanya aquesta informació.

La remodelació del museu amb nou forn, espai de demostracions, recepció i botiga ha estat, de fet, un dels motius de l’augment que s’ha registrat en els darrers mesos en aquest equipament.

Un altre factor ha estat el creixement del nombre de visitants a la vila durant el cap de setmana de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum, el passat octubre. També han contribuït a aquest bon balanç els diferents tallers i activitats familiars que s’han dut a terme al museu al llarg de tot l’any.

L’increment s’ha produït també pel que fa a la venda de peces. En els vuit mesos de 2018 en què el museu va estar plenament obert, es van superar les de tot el 2017. L’any passat la botiga del museu va vendre 616 roses de vidre, 234 setrills convencionals, 100 setrills ‘matrimoni’, 145 porrons, 164 figuretes de gats i 137 caragolets, a banda d’altres peces. A tot això cal sumar-hi les peces elaborades al museu però venudes en punts de venda externs.

tracking