Diari Més

El metge Marià Mullerat serà beatificat el 23 març a la catedral de Tarragona

Va morir assassinat el 13 d'agost de 1936 al Pla «per odi a la fe»

Marià Mullerat, de Santa Coloma de Queralt, beatificat pel papa.

El papa aprova la beatificació d'un metge català, Marià MulleratGaleriametges.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El metge Marià Mullerat, que va ser alcalde d'Arbeca (Garrigues) i que va morir assassinat en la Guerra Civil Espanyola el 1936, serà beatificat el pròxim 23 de març a la catedral deTarragona, temple que acollirà la seva primera beatificació, ha informat avui l'arquebisbat tarragoní.

Mullerat (Santa Coloma de Queralt, 1897- Arbeca 1936), el procés de beatificació del qual es va iniciar el 2003, va morir assassinat el 13 d'agost de 1936 al Pla, prop d'Arbeca «per odi a la fe», segons consta en el decret de canonització que va aprovar el 2008 la Congregació per a les Causa dels Sants del Vaticà.

L'Arquebisbat deTarragonaha avançat avui que la beatificació de Mullerat se celebrarà el 23 de març a les onze del matí a la catedral tarragonina presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de la Causa dels Sants.

Amb motiu d'aquesta celebració, que serà la primera beatificació que tingui lloc a la catedral deTarragona, l'arquebisbat ha activat una pàgina web (http://beatificaciomullerat.arqtgn.cat), on es pot trobar la biografia de Mullerat, documentació d'interès, materials com el logotip, l'estampa o les pregàries; una recopilació d'articles, notícies o esdeveniments d'agenda, entre una altra informació.

Marià Mullerat va ser germà del diputat de la Lliga Regionalista i alcalde deTarragonaJosep Mullerat; de Joan Mullerat, metge a Santa Coloma de Queralt, i de Ricard Mullerat, empresari de la construcció a Santa Coloma de Queralt.

En la seva joventut va militar en el carlisme, durant la seva etapa d'estudiant va presidir la Secció de Medicina de l'Agrupació Escolar Tradicionalista de Barcelona i també va ser alcalde d'Arbeca, a més de fundar el diari 'L'Escut', una publicació quinzenal local escrita íntegrament en català entre 1923 i 1926, que es presentava com «defensor de tota sana ideologia».

A Mullerat se li atribueix la curació d'un nen greument malalt al qual va prescriure una recepta des del camió en el qual anava detingut camí de ser afusellat.

tracking