Diari Més

Detingut per desordres públics l'home que va cridar consignes jihadistes a Salou

L'home ha estat localitzat a l'àrea de servei de l'AP-7 situada a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Els agents es van despenjar des d'un balcó per entrar a la casa

Els agents es van despenjar des d'un balcó per entrar a la casaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han localitzat a l'àrea de servei de l'AP-7, al terme municipial de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Khalid Makran, l'home buscat en matèria de seguretat per haver causat diversos incidents al Camp de Tarragona -en un hotel i a la comissaria dels Mossos de Salou- i que hauria cridat consignes islamistes. L'individu ha estat localitzat fent virolles en aquesta àrea de servei i sense sabates i posteriorment ha estat traslladat a la comissaria de Cambrils a efectes d'identificació, on finalment ha quedat detingut pels delictes de «desobediència i desordres públics». El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha confirmat la detenció d'aquest individu en declaracions a Antena 3 i ha afegit que l'home no té antecedents de caràcter terrorista però sí «de tinència il·lícita d'armes i altres», cosa que aconsellava «un seguiment, localització i veure l'abast de la conducta».

La policia autonòmica va incrementar la vigilància ahir diumenge després de veure una persona «que realitzava consignes islamistes» i presentava «una conducta imprevisible» a Salou. A aquesta persona, ja localitzada, se la buscava per alterar l'ordre públic i causar diversos incidents en un hotel i una comissaria de Salou, mentre s'investiguen les seves possibles vinculacions amb el jihadisme. En una nota interna enviada als agents, concretament a les comissaries de la regió policial del Camp de Tarragona, es demanava que es reforcés la seguretat.

Grande-Marlaska ha indicat que el diumenge aquesta persona presentava «una conducta una mica irregular, amb consignes islamistes en unes circumstàncies una mica estranyes, i també es va dirigir a una comissaria dels Mossos a Salou».

El ministre ha aprofitat per destacar que «la cooperació de Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil» havien aconseguit trobar aquesta persona, cosa que «determina el nivell de professionalitat, cooperació i coordinació» i que «genera seguretat i confiança a la ciutadania», ha reblat.

tracking