Diari Més

Judicial

Acord per absoldre i internar en un psiquiàtric el 'pistoler de Gavà' pel cas del tiroteig de Vilanova

Continua oberta la causa de la mort a trets d'un home a Miami Platja, per la qual la fiscalia demana que sigui absolt i internat durant 25 anys

Imatge d'arxiu de Gavà, després de

Defensa, Fiscalia i acusació particular pacten l'absolució del pistoler de Gavà i l'internament a un centre psiquiàtricACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa del conegut com a ‘pistoler de Gavà’, la Fiscalia i l’acusació particular del cas del tiroteig amb un mort a Vilanova i la Geltrú han arribat a un acord per absoldre l’acusat en aquesta última causa. L’entesa també comporta l’ingrés durant un màxim de 40 anys en un centre psiquiàtric, i ara s’haurà de ratificar a l’Audiència de Barcelona. Segons ha pogut saber l’ACN, s’ha arribat a un acord idèntic al que es va signar per tancar el cas de Gavà, on s’acusava el mateix individu de la mort d’un policia local. En paral•lel, continua oberta la investigació de la mort a trets d’un home a Miami Platja, a Mont-roig del Camp, la qual també s’atribueix a aquest pistoler. Per aquesta causa, la Fiscalia demana absoldre l’acusat i l’internament en un psiquiàtric durant 25 anys.

L’entesa a què han arribat les tres parts tanca la investigació del tiroteig en què Jorge C.C. va disparar contra dos empleats d’un petit restaurant de la zona marítima de Vilanova i la Geltrú (Garraf) a finals de juny del 2017. Fruit del succés, va morir un home mentre que la propietària del local va resultar ferida.

Aquesta dona exerceix ara l’acusació particular i ha acceptat signar un acord idèntic al pacte que van establir la defensa, la fiscalia i l’acusació del cas de Gavà (Baix Llobregat), en què s’acusava Jorge C.C. d’haver mort a trets un policia local i haver ferit un altre agent. En els dos casos, s’absol l’acusat perquè pateix un trastorn mental i es dicta un internament en un centre psiquiàtric durant un màxim de 40 anys. Fonts judicials apunten que tècnicament els anys són acumulatius -40 per cada cas-, però la llei no permet internaments superiors a quatre dècades.

L’acord del cas de Gavà el va ratificar l’Audiència de Barcelona el passat mes de juny. Pel que fa a l’entesa de la causa de Vilanova, de moment no és ferma perquè s’està pendent de celebrar la vista de ratificació a l’Audiència. Mentrestant, Jorge C.C. continua en presó preventiva a Brians 1, ingressat al mòdul psiquiàtric. Independentment de l’acord pel cas de Vilanova, no es preveu que sigui excarcerat i traslladat a un centre d’internament fins que es resolgui el cas de Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Baix Camp).

La fiscalia demana jutjar el cas de Miami

Pel que fa al crim de Mont-roig, la fiscalia admet la circumstància eximent completa d’alteració psíquica pel delicte d’assassinat, per la qual cosa demana l’absolució de l’home i el seu internament en un centre psiquiàtric penitenciari durant 25 anys. A més, el ministeri públic sol•licita deu anys de privació de llicència o permís d’armes i deu anys més de llibertat vigilada.

D’altra banda, en concepte de responsabilitat civil, el ministeri públic demana que Jorge C.C. indemnitzi els familiars de l'home mort amb més de 400.000 euros. En concret, reclama 180.000 euros per a la vídua, 130.000 euros per a la filla que convivia amb el finat i 100.000 euros per a l’altre fill de l’home. El judici s'ha de celebrar a l’Audiència de Tarragona en els pròxims mesos. Com en la resta de casos, tot apunta, però, que les parts arribaran a un acord de conformitat.

Tres morts en una setmana

Segons el relat de la fiscalia, el 2 de juliol del 2017 –tres dies després dels fets de Vilanova- Jorge C.C. va matar el pare de la seva exparella -una dona amb qui havia estat entre els anys 2005 i 2011-. Cap a les tres de la tarda, el processat va accedir a l’habitatge que el seu ex sogre tenia a Miami Platja, a Mont-roig del Camp.

Quan tots dos estaven a la cuina i «amb l’ànim d’acabar amb la vida» de l’home, el processat va disparar-li amb un rifle que duia, a una distància de menys de 80 centímetres, de sobte i per sorpresa, sense que la víctima -que es trobava agenollada- pogués fer res per defensar-se. El tret va produir la mort gairebé immediata a la víctima, que tenia 63 anys, mentre l’agressor va fugir del lloc dels fets.

El 6 de juliol del 2017, l’home va acudir al tanatori de Gavà, on s’estava celebrant la vetlla i funeral de la víctima que havia mort quatre dies abans a Mont-roig. Un cop allà, va disparar contra dos policies locals, un dels quals va morir i l’altre va quedar ferit greu. El pistoler duia el mateix rifle i la mateixa munició amb què va matar l'ex sogre, i va ser detingut hores després a Canyelles.

L’endemà, els Mossos van registrar el domicili que l’acusat té en aquest municipi del Garraf i van trobar-hi nombroses caixes de munició, una defensa elèctrica, sis fletxes, dos matxets i dues navalles. Segons la fiscalia, en el moment dels fets l’home tenia llicència administrativa per utilitzar el rifle que duia, però patia un trastorn delirant que va afectar «de manera clara i decisiva» la seva cognició, judici, raonament i voluntat.

tracking