Diari Més

Torrent trasllada la seva «solidaritat i estima» a Turull després que hagi ingressat a la infermeria de Lledoners

Ha visitat Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric amb la presidenta del Parlament de Gal·les

El president del Parlament, Roger Torrent, atenent els mitjans de comunicació després de la seva visita a Forcadell a la presó de Mas d'Enric, al costat d'Elin Jones, presidenta de Parlament de Gal·les.

Torrent trasllada la seva «solidaritat i estima» a Turull després que hagi ingressat a la infermeria de LledonersACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha traslladat la seva «solidaritat, estima i afecte» a Jordi Turull, que aquest divendres ha ingressat a la infermeria de Lledoners després de 14 dies de vaga de fam. Torrent ha conegut aquesta situació des de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès), on ha visitat l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. El president de la cambra catalana ha expressat la seva estima a la família de Turull, «qui deu estar patint per la situació» i també ha mostrat el seu suport i respecte per les decisions personals dels altres presos. D'altra banda, també ha mostrat el seu suport a l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que dijous va decidir sumar-se a la vaga de fam.

Sobre la vaga de fam, Torrent ha insistit que «és una situació extrema, però també és extrema la vulneració dels seus drets fonamentals, atropellats pel Tribunal Constitucional».

Torrent ha explicat que encara no ha pogut parlar directament amb Andreu, amb qui va compartir escó al Parlament de Catalunya, però ha explicat que té «el màxim respecte» per qui decideix optar per «aquesta via extrema de denúncia».

Després de visitar Forcadell, Torrent ha assegurat que està «forta» i que ha agraït els més de 500 parlamentaris i exparlamentaris de països diversos que s'han adherit al manifest de suport pel seu alliberament. «Li hem traslladat no només el nostre suport, també la nostra voluntat de seguir lluitant perquè sigui lliure ben aviat», ha expressat Torrent, que ha visitat Forcadell amb la presidenta del Parlament de Gal·les, Elin Jones.

Per la seva banda, Jones, adherida al manifest, ha explicat que està satisfeta d'haver pogut visitar Forcadell i haver-li mostrat el seu suport. «Com a presidenta, ho trobo increïble que estigui a la presó per fer les seves obligacions i permetre un debat democràtic», ha dit, acabada de sortir del centre penitenciari. «Ha fet la seva feina i no és just que estigui a la presó per fer la seva feina», ha reiterat, tot fent una «crida a les autoritats» perquè se l'alliberi.

tracking