Diari Més

Societat

La vaga d'examinadors té un seguiment del 70% a Tarragona

Està previst que duri fins al 21 de desembre

Un dels cotxes d'autoescola esperant si algun dels examinadors els deixaria fer la prova.

La vaga d'examinadors té un seguiment del 70% a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada de la vaga dels examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT) ha tingut un seguiment d'aproximadament el 83% a Catalunya, cosa que ha obligat a suspendre la majoria dels exàmens previstos a les ciutats catalanes.La vaga està prevista que duri deu dies, del 10 fins al 21 de desembre.

Per ciutats, segons el sindicat CSIF, el major seguiment de la vaga s'ha produït a Lleida, amb el 100% dels examinadors, seguida de Barcelona, amb un 90%; Girona, amb un 71,42%, i Tarragona, amb un 70 %.

CSIF, el sindicat majoritari a la DGT, assegura que la vaga ha estat convocada per l'incompliment, per part del Govern, de l'acord sobre retribucions que recullen els Pressupostos Generals de l'Estat d'aquest any.

Els actuals pressupostos, aprovats el passat 28 de juny pel Congrés, van incloure una esmena que contemplava l'assignació de 3 milions d'euros al concepte de complement específic dels examinadors de trànsit, que ja van estar en vaga durant més de 65 jornades el 2017, entre el 2 de juny fins al 13 de desembre.

Aquesta esmena, recorda CSIF, va afavorir la desconvocatòria del conflicte, però cinc mesos després «encara no s'ha concretat l'aprovació per part del departament de Despeses de Personal i Pensions Públiques».

tracking