Diari Més

Indústria

L'AEQT aplaudeix l'aprovació de xarxes tancades, però espera el reglament

Les xarxes tancades eren una reivindicació històrica del potent sector químic de Tarragona

Imatge del

El Complex Industrial de Repsol redueix les emissionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Empresarial Química deTarragona(AEQT) ha aplaudit avui el Reial Decret-Llei que incorpora les xarxes tancades al seu ordenament jurídic intern, però espera al reglament definitiu, segons informa aquesta patronal tarragonina.

Les xarxes tancades eren una reivindicació històrica del potent sector químic deTarragona, que suposa el 25% del sector a Espanya, per abaratir costos energètics, ja que l'elevat preu de l'electricitat penalitza la seva competitivitat.

El Reial Decret-Llei, publicat aquest dissabte al BOE, modifica la Llei 24/2013 del sector elèctric i permet les xarxes de distribució d'energia elèctrica tancades.

La valoració de l'AEQT és «en principi positiva» i espera «amb optimisme» el reglament, que haurà d'estar en vigor en un màxim de sis mesos.

La patronal química s'ha posat ha posat a disposició del Ministeri d'Indústria per poder col·laborar i oferir el seu punt de vista i assessorament en el procés de redacció d'aquest reglament.

L'AEQT recorda que la normativa europea permet les xarxes tancades des del 2009, però que Espanya no l'havia adaptat a la seva legislació, cosa que suposava un «greuge comparatiu».

Les xarxes tancades permetran «per fi competir en igualtat de condicions» ja que, fins ara, la «viabilitat del sector a llarg termini» estava compromesa.

tracking