Diari Més

Infraestructures

«Hi ha unitat, fermesa i projecte i no hi ha excusa per no fer la intermodal»

L’alcalde, Carles Pellicer, continua la ronda de contactes a Cambrils per demanar l’estació

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, junt a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Enèsim clam d'alcaldes del Camp de Tarragona per traslladar les mancances del mapa ferroviari al nou govern espanyolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Hi ha unitat, fermesa i projecte i no hi ha excusa per no tirar endavant l’estació intermodal», així de contundent es mostrava dilluns l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui ha continuat a Cambrils la ronda de contactes amb els altres quatre ajuntaments que reivindiquen, una vegada més, aquesta infraestructura, paralitzada des de l’any 2010.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, s’unia al clam impulsat pel seu homòleg reusenc qui, després de la confirmació per part del comissionat del Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, que l’estació no entrava en els plans del Ministeri de Foment, no està disposat a renunciar a una estació de trens estratègica i cabdal per al conjunt del Camp de Tarragona.

«Estem defensant a milers de ciutadans que no entenen per què encara no hi ha estació intermodal al sud de l’aeroport, que és una peça essencial. Ningú entendria que aquest projecte no es fés. Hem demanat una reunió amb el conseller de Territori, Damià Calvet, perquè és la Generalitat qui ha de ser l’interlocutor amb el Ministeri de Foment de govern central», subratllava Pellicer.

Mentrestant, Pellicer, acompanyat per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros –amb qui ja es va reunir pel mateix motiu la setamana passada– continuaran dimarts la ronda de contactes amb el batlle de Salou, Pere Granados i, posteriorment, amb el de Vila-seca, Josep Poblet, els quals també s’han unit a aquest front comú territorial a favor de l’estació.

Tot i que la línia del nou Corredor Mediterrani ja està en proves i, en principi, hauria de començar a funcionar quan aquestes finalitzin, els alcaldes no creuen que la seva reivindicació arribi tard. «És cert que el nou Corredor està molt madur, però no hi ha res que sigui irreversible», apuntava Josep Fèlix Ballesteros, qui afegia que «no és cap carta als Reis, ni cap ocurrència ni cap document més, és el primer que tenim assumit per unanimitat i ampli consens».

Per la seva banda, Pellicer ha recordat que el projecte va ser adjudicat a principis de 2010, però, es va tirar enrera. L’execució d’aquesta estació, que havia de servir d’enllaç entre el Corredor Mediterrani, l’AVE, l’aeroport i la línia de tren convencional, se suma a l’exigència dels cinc ajuntaments de què Foment alliberi els municipis de costa de les vies del tren. Tampoc no renuncien a la línia d’interior pel transport ferroviari de mercaderies.

tracking