Diari Més

Turisme

El bon temps fa que els turistes canviïn la neu per la costa aquest pont

Els hotelers de la Costa Daurada confien en arribar al 80% d'ocupació

Dos turistes visitant l'amfiteatre romà de Tarragona amb un grup d'escolars assegut a la graderia.

apartament, hotel, ocupació, turística, càmping, casa rural, pont, Costa DauradaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bon temps que està vivint Catalunya aquests dies ha provocat cancel·lacions d'última hora als hotels pròxims a les pistes d'esquí de la Val d'Aran a favor de la costa catalana, on hi ha una major afluència de turistes.

Per aquest pont de la Puríssima, la Costa Daurada compta amb una bona ocupació i confia a arribar al 80%.El president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província deTarragona, Eduard Farriol, ha explicat que tradicionalment aquest pont és un període festiu que acostuma a obtenir uns resultats «correctes», malgrat la competència de l'oferta de neu.Per a Farriol, l'atractiu de Port Aventura World en el període de Nadal té molt «ganxo» per atreure famílies i nens.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, assegura molts dels hotels pròxims a les pistes d'esquí de la Val d'Aran han registrat algunes cancel·lacions ja que només hi ha 35 quilòmetres de pistes esquiables sobre un total de 160.

Per això, molts dels turistes que només tenien previst anar a esquiar aquest pont, que tradicionalment significa l'arrencada de la temporada, han preferit posposar el viatge un parell de setmanes i esperar a què la neu estigui en millors condicions.

L'ocupació a la Costa Brava, on només el 40% de les places hoteleres estan obertes, arriba aquests dies al voltant del 60%, per damunt del que acostuma a estar en aquestes dates.

El Gremi d'Hotels de Barcelona ha previst una ocupació del 60% per a aquest pont, tornant així a les xifres de l'any 2016, ja que la situació política viscuda a Catalunya en l'últim trimestre del 2017 va afectar l'ocupació hotelera de la ciutat, que durant el passat pont de la Puríssima va rondar el 45%.

tracking