Diari Més

Els avis per la llibertat acompanyen Forcadell en el dia de la Constitució

Un centenar de persones s’han apropat

Els Avis per la llibertat al Centre Penitenciari de Mas d'Enric.

Els avis per la llibertat acompanyen Forcadell en el dia de la ConstitucióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones s'han concentra avui al Centre Penitenciari de Mas d’Enric convocades pels Avis i àvies per la llibertat. Tot i ser festiu, precisament perquè es commemorava l’aniversari de la Constitució els organitzadors han decidit mantenir la convocatòria que fan cada dijous a les 18.30 hores per tal de donar suport als presos polítics i exiliats. Entre les activitats, protagonitzades per persones vingudes d’arreu del Camp de Tarragona, hi ha hagut cantada de nadales reivindicatives, lectura de cartes als presos i poemes. L’activitat ha durat prop de mitja hora, fins que ha arribat el torn d’Òscar Cid, el músic que cada dia intenta trencar el silenci del vespre en aquest indret del Catllar.

El moviment d’Avis i àvies per la llibertat va néixer a Reus i ja compta amb grups en fins a 23 poblacions de la demarcació. En el cas de Reus, la del divendres serà una cita ben «especial» ja que es compleixen tretze mesos des que van decidir fer els ja tradicionals tombs per la plaça Mercadal.

La coincidència amb el dia de la Constitució espanyola, aquest dijous, no tenia res a veure amb la convocatòria, segons apunta Josep Lluís Maduell, membre d’Avis i àvies per la llibertat de Reus i de Taca d’oli. De fet, no van fer res especial relacionat amb la Constitució. «No és la nostra», ha assegurat.

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, va ser traslladada a Mas d’Enric el passat 20 de juliol, després de passar dues setmanes a Puig de les Basses, a Figueres, provinent de la presó d’Alcalá-Meco, a Madrid.

tracking