Diari Més

Una obra reinaxentista del Museu de Poblet, 'peça convidada' al Museu de Belles Arts de Castelló

L'escultura, feta d'alabastre de Sarral, és una representació de Sant Sebastià, de Damià Forment

L'escultura que representa un jove Sant Sebastià.

Una obra reinaxentista del Museu del Poblet, 'peça convidada' al Museu de Belles Arts de CastellóMuseu de Poblet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una figura de Sant Sebastià, que originalment estaba situada a l’àtic del retaulemajor de l’església abacial del cenobi de la Conca de Barberà,realitzada per Damià Forment (València c. 1480 - Santo Domingo de la Calzada, la Rioja, 22 de desembre de 1540) i el seu taller de Montblanc, entre 1527 i 1529, serà 'la peça convidada' al Museu de Belles Arts de Castelló fins el febrer del 2019.

El Museu del Monestir de Poblet cedirà l'escultura, que feia 10 anys que no sortia del recinte cistersenc.La figurà es va exposar per primera vegada al País Valencià durant l’exposició ‘La Corona d’Aragó: el poder i la imatge de l’Edat Mitjana a l’Edat Moderna (segles XII – XVI)’, al Museu de Belles Arts de València, durant els anys 2005 i 2006.

El Sant Sebastià de Formentestà realitzat en alabastre de Sarral,i és l’obra cimera produïda en aquest material. La pròpia història del retaule i de la presència de Forment a Poblet va marcar un dels episodis més polèmics i interessants de l’art català del segle XVI.

L’obra de Forment representa el sant, jove i imberbe quasi nu, en el moment de ser assagetat, amb les mans lligades al tronc d’un arbre darrera del seu cos, oferint el tors a les sagetes del botxí. Aquesta representació va esdevenir una de les imatges més repetides dins la producció dels escultors durant el renaixement i barroc.

tracking