Diari Més

Infraestructures

L'Estat desbloqueja les obres del túnel del Coll de Lilla de l'A-27

El Consell d'Estat ha aprovat el dictamen que permetrà continuar l'obra amb major cost del previst

Panoràmica de l'autovia A-27, ja construïda al seu pas pel terme de Valls, i inacabada als peus del Coll de Lilla, en direcció a Montblanc, amb les muntanyes al fons. Imatge publicada el 13 d'abril del 2018

túnel, Montblanc, Josep Andreu, obra, autovia, A-27, projecte, tram, alcalde, Coll de Lilla, Ministeri de FomentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d'Estat ha aprovat el dictamen que permet desbloquejar la continuació de les obres de construcció del túnel del Coll de Lilla de l'autovia A-27, que surt des de Tarragona i que ha de finalitzar a Montblanc.

Les obres del túnel va aturar-se perquè, segons explica la delegació del Govern a Catalunya, calia replantejar el projecte per la presència d'argiles expansives al terreny on havia de fer-se l'obra. Segons la delegació, finalment ha calgut fer una petita modificació del traçat del túnel i també ha estat necessari un increment de la inversió per poder executar l'obra.

Actualment l'A-27 arriba fins a Valls, on ja no continua, pendent de la realització del túnel. La inversió inicial per executar l'obra era de 31 milions d'euros, que ara s'enfilaran fins els 115 a causa de la modifiació del traçat.

Per la delegada del Govern a Catalunya, TeresaCunillera, el desbloqueig d'aquesta obra (juntament amb la connexió de l'A-2 amb l'AP-7 a la zona del Vallès), «reflecteixen el compromís del Govern amb la contínua millora a la xarxa de carreteres de l'Estat a Catalunya i la vocació de donar resposta a les demandes territorials i ciutadanes».

Cunilleraconcloïa afirmant que, «avui comencem a veure la solució d'un problema llargament reivindicat pels municipis de les zones implicades».

tracking