Diari Més

Policial

Desarticulen una organització internacional d'explotació sexual a Cambrils

Les dones estaven obligades, sota amenaces i coaccions, a estar disponibles les 24 hores del día

Imatge de

Desarticulen una organització internacional d'explotació sexual a CambrilsPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou persones han estat detingudes per formar part d'una organització criminal d'explotación sexual de dones de diferents nacionalitats a Cambrils.Les víctimes eren obligades, sota amenaces i coaccions, a estar disponibles les 24 hores per dur a terme els serveis sexuals que se'ls requerís i subjectes a sancions si incomplien les normes internes. Elsproxeneteshavien arribat a regentar fins a tres prostíbuls a la localitat, funcionant actualment un d'ells en un xalet. Els arrestats integraven els quatre graons en els quals s'estructurava l'organització, desenvolupant cadascun d'ells diferents funcions.

La Policia Nacional va iniciar una investigació a finals del 2016 quan una dona de nacionalitatromanesa va denunciar que estava sent obligada a exercir la prostitució, per part d'un matrimoni estranger i els seus col·laboradors, en un prostíbul de Cambrils.

Enla seva declaració detallava que ella i la resta de dones havien d'estar disponibles les 24 hores per realitzar serveis sexuals, sota amenaces i coaccions. A més, havien de lliurar als proxenetes la meitat de l'abonat pel client. Les dones també estaven sotmeses a un sistema de multes si incomplien les normes imposades pelsdetinguts. També havien de pagar una quantitat en concepte de lloguer i manutenció, així com participar en les tasques de manteniment del local.

La investigació duta a terme va permetre conèixer que es tractava d'una organització criminal amb una estructura totalment jerarquitzada i amb rols diferenciats. En un primer esglaó es trobava la parella formada per un ciutadà francès i la seva companya de nacionalitat romanesa, que eren els principals responsables de l'organització. Per encobrir legalment les seves activitats il·lícites havien creat una mercantil sense activitat real l'objecte social de la qual eren activitats d'astrologia i espiritisme, on la dona apareixia com a única administradora.

En un segon esglaó, i com a lloctinent dels anteriors, es trobava un altre ciutadà francès, el qual no ha pogut ser detingut de moment.

El tercer esglaó estava format quatre ciutadans, tres francesos i una brasilera, que s'encarregaven de l'obtenció i desviament dels beneficis. Amb la finalitat de blanquejar els ingressos de l'organització, utilitzaven elsdatàfonsde dos bars de la localitat on els clients delbordell havien d'abonar el cost dels serveis sexuals sol·licitats.

I en l'últim, hi haviatres encarregades, dues espanyoles i una colombiana. Elles eren els qui directament controlaven a les víctimes i executaven les ordres dels màxims responsables.

Durant els registres efectuats al prostíbul i al domicili dels dos responsables es va intervenir abundant documentació relacionada amb les activitats il·legals (quadrants, calendaris fitxes de realització de serveis, tarifes i consumicions) i 5.500 euros en metàl·lic.

Als detinguts se'ls imputen delictes relatius a la prostitució, tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals. Aquests van ser posats a la disposició de l'Autoritat Judicial corresponent.

En el dispositiu ha participat agents de les Brigades Provincials i Locals d'Estrangeria i Fronteres de Tarragona i Reus, en col·laboració amb agents de la Policia Local de Cambrils.

L'operació està emmarcada dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual, engegat el 2013, i que va donar lloc a la creació de la Brigada Central contra la Tracta d'Éssers humans, adscrita a la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional. Amb l'engegada d'aquest pla, la Policia Nacional va activar la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes.

tracking