Diari Més

Ensenyament

L'Escola Cor de Maria de Valls rep el premi Escoles Verdes 2018

El guardó ha estat atorgat pel projecte «Fauna al nostre entorn proper»

El lliurament dels Premis Escoles Verdes

L'Escola Cor de Maria de Valls rep el premi Escoles Verdes 2018Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, acompanyats de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, han lliurat els Premis Escoles Verdes 2018, el Distintiu Escola Verda a 68 nous centres educatius adherits enguany a la xarxa.

Entre els premiats hi ha l’Escola Cor de Maria de Valls en la categoria d’actuació singular que afavoreix la conservació de la biodiversitat. El premi l’han atorgat pel projecte «Fauna al nostre entorn proper». El jurat destaca «la singularitat del tema, la vinculació a l’entorn, el treball en xarxa i l’ús de les noves tecnologies per promoure la comunicació de l’acció i dels resultats». Altres escoles de Catalunya també han rebut els Premis Escoles Verdes 2018, és el cas de l’Escola Josep Pla de Sant Andreu de la Barca i el Col·legi Sant Josep de Navàs per la «trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral» i l’Institut Monsoriu d’Arbúcies en la categoria de treball en xarxa realitzat amb altres agents del territori.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lloat «el paper imprescindible» que tenen els petits i joves a l’hora de transmetre la vocació sostenible. «En vosaltres, generacions futures, és on està dipositada l’esperança, perquè sou el que provoca que a les vostres llars es reprodueixin comportaments sostenibles», ha remarcat el conseller.

Per la seva banda, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha destacat que «el nostre objectius és acostar els alumnes a assolir l’èxit educatiu, entès com la suma de l’èxit acadèmic, de l’èxit personal, de l’èxit social i de l’èxit professional». En aquest sentit, ha afirmat que «és en el marc de l’èxit social de l’educació que prenen sentit iniciatives com les Escoles Verdes». «Hem d’entendre l’escola com el que és: un motor catalitzador de transformacions. Una eina per bastir una societat més justa i lliure», ha afegit Bargalló.

10 noves escoles verdes al Camp de Tarragona

Els conseller també han lliurat 68 nous Distintius Escola Verda als centres que han passat enguany a formar part d’aquesta xarxa, que incorpora els valors d’educació per a la sostenibilitat dins del seu projecte educatiu, i afavoreix la implicació i participació de tota la comunitat amb aquest objectiu. D’entre aquestes 68 noves escoles verdes, 10 pertanyen al Camp de Tarragona.

D’aquestes 10 dues estan ubicades a l’Alt Camp i són l’Escola El Bosc – ZER El Francolí, a Mont-ral, i l’Escola Joan Plana, a Puigpelat. Al Baix Camp hi ha quatre noves escoles verdes que són el Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, a Cambrils, l’Institut Baix Camp, l’Institut Gaudí i La Salle, tots tres de Reus. A la Conca de Barberà també hi ha tres noves escoles verdes, l’Escola Vedruna, a l’Espluga de Francolí, l’Escola Sant Roc, a Rocafort de Queralt, i l’Escola Vedruna, a Santa Coloma de Queralt. Finalment, la desena escola verda és l’Institut Campclar, a Tarragona.

tracking