Diari Més

L'escola de Maspujols sortirà dels barracons i estrenarà centre el 2020

El municipi ha doblat el cens en pocs anys i les aules actuals han quedat petites pels 130 alumnes

Panoràmica de la façana de la nova escola. Al fons i a la dreta, l'edifici independent de la Biblioteca.

escola de Maspujols, projecteBrullet-De Luna i Associats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de l’escola de Maspujols passaran de les aules prefabricades a un nou edifici el curs 2020-2021. Aquesta és la data quan, segons l’alcalde, Josep Maria Rabascall, es calcula que el municipi –que ha duplicat la seva població en pocs anys– gaudirà del nou centre d’una línia.

Infraestructures ha adjudicat l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu, així com la direcció d’obra, al despatx d’arquitectes Brullet-De Luna i Associats per 273.890,40, IVA inclòs. «Com a mínim s’avança. Està previst que les obres comencin l’any vinent. L’actual escola compta amb 130 alumnes i ha quedat petita. A més, els barracons estan vells», explica l’alcalde, Josep Maria Rabascall.

L’escola de Maspujols va tancar l’any 1985 i va reobrir durant el curs 2008-2009, però ho va fer en aules prefabricades i provisionals. Des d’aleshores, el nombre d’infants en edat escolar ha crescut de forma exponencial a Maspujols i en paral·lel amb el creixement demogràfic del poble, que durant els anys de la crisi va passar dels 400 habitants als 800. «Estem molt satisfets perquè tot ha començat a rodar. Ara només falten els diners per executar l’obra», afegia el batlle.

El nou edifici de l’escola de Maspujols es construirà en terrenys municipals, en un solar de prop de 6.000 metres quadrats cedits a la Generalitat.

El despatx d’arquitectura Brullet-De Luna i Associats –artífex també d’altres projectes al territori, com el de la nova escola Elisabeth de Salou o el Campus Sescelades de la URV– ha projectat un edifici amb l’aulari a una sola planta i amb espai per a sis aules de primària, tres de parvulari i dues complementàries. Tindrà menjador, sales per a la psicomotricitat, gimnàs-auditori, entre d’altres.

El projecte segrega l’edifici de la biblioteca i la pista poliesportiva (amb els corresponents vestidors) del cos central, per tal de facilitar que aquests espais puguin ser utilitzats en hores extraescolars.

tracking