Diari Més

Successos

Desarticulen una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a Roda de Berà

Els membres es dedicaven al cultiu intensiu de marihuana en un habitatge ocupat il·legalment al municipi del Tarragonès

Els agents van descobrir diverses plantacions a Roda de Berà i Cervelló.

Desarticulen una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a Roda de BeràGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb les Policies Locals de Cervelló i Roda de Berà, en el marc de l'operació Prometeus han desarticulat una organització criminal especialitzada en la venda de productes derivats del cànnabis a través d'una associaciócannábicaestablerta en la localitat de Viladecans. Arran de l'operació s'handetingut 10 persones integrants de l'organització i s'han realitzat 4 registres en domicilis i locals aViladecans, Castelldefells, Cervelló i a Roda de Berà. En aquests, s'han intervingut diverses quantitats de droga i útils per a l'elaboració, manipulació i venda de la substància.

Les investigacions es van iniciar a principis de 2018, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l'existència d'un grup organitzat els membres del qual es trobarien establerts en la localitat de Viladecans, que es dedicava al cultiu intensiu de marihuana en un habitatge ocupat il·legalment a la localitat de Roda de Berà, amb l'únic objectiu de distribuir-la a un clubcannàbic de Viladecans.

Fruit de les investigacions es va poder comprovar que la substancia estupefaent que es generava el domicili de Roda de Berà se subministrava a un clubcannàbic que posteriorment la distribuïa a un gran nombre de persones que accedien al mateix, fossin o no socis del club, ja que aquestes passaven un curt espai de temps a l'interior, probablement el temps que durava la transacció.

A més, els agents van descobrir que el grup també posseïa un altre habitatge situat a Cervelló on haurien establert una altra plantació de cànnabis per sufragar la gran demanda.

Durant el matí del dilluns es va establir un dispositiu policial a fi de desarticular el grup criminal investigat, que va culminar amb la detenció de deu integrants de l'organització, practicant quatre entrades i registres en immobles de Viladecans,Castelldefellsi Cervelló a la província de Barcelona i Roda de Berà a la província de Tarragona.

El grup comptava amb diverses persones denominades conreadors que es dedicaven al cultiu de la planta per distribuir-la després a l'associació. Aquestes plantacions, eren supervisades directament pel principal investigat, amb l'objectiu que la droga que produís reunís els requisits de qualitat i concentració deTHCque exigia. Els conreadors traslladaven el cultiu a guarderies i d'aquí, en petites quantitats, a l'associació.

Un altre grup es dedicava a distribuir-la en petites quantitats a l'entitat cannàbica amb una jornada de treball fixa i un salari. La droga es venia tant a socis com a no socis i en alguna ocasió es van detectar vendes a menors d'edat.

El líder de l'organització, d'origen marroquí, supervisava totes les operacions a través de testaferros. El dirigent havia creta una mercantil comercial per blanquejar els diners obtinguts de forma il·lícita del tràfic de drogues.

Durant l'operació es va intervindre, 9.300 grams de marihuana, 200 gramsd'haixix, 1.539 plantes de marihuana de més de 100 quilos de pes, 5000 euros en efectiu i material per a la distribució i venda de derivats cannàbics.

Els detinguts són nou homes i una dona, de nacionalitat espanyola i marroquina, acusats dels delictes de cultiu i elaboració de drogues, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, associació il·lícita i defraudació de fluid elèctric. Els arrestats van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 8 del Vendrell.

tracking