Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Un terrorista mort a Cambrils comptava amb el suport d'un espanyol

L’imam de Ripoll va radicalitzar conversos

Memorial que es va formar de manera espontània davant el Club Nàutic de Cambrils.

L'Ajuntament de Cambrils i el CIDOB organitzen un debat sobre els atemptats d'aquest estiuAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mohamed Hichami, un dels terroristes abatuts la nit del 17 d’agost de 2017 a Cambrils, va fer un llistat dies abans de l’atemptat amb totes les persones que era previst que s’immolessin. Una d’aquestes persones era un convers espanyol que s’hauria radicalitzat a través de l’imam de Ripoll, segons informa La Vanguardia.

Tal com consta a les investigacions policials, un dels integrants del grup que va sobreviure, Driss Ouakbir, va parlar per Facebook amb una altra persona sobre la preparació dels atacs. A la casa d’Alcanar també hi va aparèixer l’empremta d’una altra persona que no consta a la cèl·lula. El grup s’organitzava a través d’un canal de Telegram, que els garantia l’anonimat. Com a mínim dues d’aquestes persones eren espanyols convertits a l’Islam i que s’havien radicalitzat de la mà d’Abdelbaki Es Satty.

El sumari recull les investigacions dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia, en relació als atemptats de Cambrils i Barcelona perpretrats per aquesta cèl·lula d’Estat Islàmic.

tracking