Diari Més

Economia

L'Ajuntament de l'Aleixar i COSELVA, possibles compradors de la cooperativa

El socis hauran de decidir si accepten l'oferta de la compra de les oficines per 120.000 euros i del magatzem per 400.000 euros

Imatge de la Cooperativa de l'Aleixar.

La secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar es queda sense liquiditatCooperativa de l'Aleixar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de l'Aleixar i la Cooperativa de la Selva del Camp, coneguda com COSELVA, vol comprar els actius de la cooperativa de l'Aleixar, segons ha informat Catalunya Ràdio. El Consistori es faria càrrec de la compra de les oficiones per un valor de 120.000 euros, mentre que COSELVA adquiriria el magatzem per uns 400.000 euros.

Ambdues entitats es farien càrrec de les instal·lacions gràcies a un programa d'ajuts de la Generalitat per fomentar l'absorició entre cooperatives, segons ha informat l'alcalde de l'Aleixar, Toni Abelló.

L'oferta inicial del Consitori «era per comprar-ho tot» però COSELVA va presentar una segona oferta pel magatzem per uns 400.000 euros. «Això dóna una valoració conjunta molt més alta i nosaltres el que hem de fer és que es tregui el màxim per al soci i per als impositors», argumenta Abelló.

Les vendes dels actius de la cooperativa s'haurien de formalitzar abans de febrer, que és la data límit per fer la liquidació dins del preconcurs de creditors.Els socis hauran de decidir si accepten aquestes ofertes de compra oferides per l'Ajuntament i per COSELVA. També hauran de decidir si demanen responsabilitat a l'auditor dels comptes dels últims anys.

La Cooperativa de l'Aleixar va detectar el passat mes d'octubre un forat de 4,5 milions d'euros en el seus comptes. L'entitatva presentar un preconcurs de creditors davant el jutjat mercantil deTarragonadesprés d'un tancament forçós per falta de liquiditat.

Cassolades com a protesta

L'exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar, Maria Àngels Salvat, va sortir aquest dilluns de la presó després de fer efectiva la fiança acordada pel magistrat el 9 de novembre passat. Davant aquest fets, els veïns porten dues nits fent una cassolada a les portes de la casa de l'exdirectora i amb crits de «torneu-nos els diners».

El batlle assegura que els veïns estan fent aquesta protesta «per expressar el seu malestar» i remarca que ho fan de «forma cívica». Abelló assegura que hi ha famílies que la falta de liquiditat de la cooperativa els ha afectat de «forma severa».

tracking