Diari Més

Protesta

El CAP de la Canonja porta vuit mesos tancat per manca de mobiliari

Una convocatòria ha tret al carrer centenars de persones per reivindicar-ne l’obertura

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de veïns de la Canonja s'han manifestat aquest dimecres per l’obertura del nou consultori mèdic, un edifici que va finalitzar les seves obres ara fa vuit mesos però que encara no disposa de tota la dotació de mobiliari.

Amb cartells en mà, plens de lemes referents al Centre d’Atenció Primària (CAP) com ara «En cap cap hi cap que no obrin el CAP» o «Amb el CAP no s’hi juga», els manifestants han cridat la consigna de la pancarta inicial que llegia: «Volem el CAP ja». Maria de la Coba, una de les veïnes impulsores, assegurava que «al març vam veure que les obres s’havien acabat i vam preguntar a l’Ajuntament quan s’obriria». La resposta, que la Generalitat no disposa dels prop de 40.000 euros necessaris per comprar mobles, no els va convèncer: «No pot ser que hi hagi diners per unes coses i no per obrir el CAP». Al setembre van sondejar la possibilitat de convocar aquesta marxa: «Vam veure que hi havia molta gent que estava disposada».

Més enllà de la reclamació que s’obri l’equipament, també pressionaran perquè aquest consultori mèdic, ara ubicat a l’avinguda de Carrasco i Formiguera, deixi de dependre del CAP de Bonavista i ofereixi tots els serveis que es van prometre ara fa deu anys, quan es va projectar l’edifici ja construït –però inactiu– del carrer H. Entre les queixes de la instal·lació actual hi ha que no té les condicions necessàries quant a accessibilitat, que el mobiliari és antic i que l’edat de les instal·lacions provoca de vegades alguns incidents.

L’Ajuntament hi dona suport

L’alcalde i regidors de l’Ajuntament de la Canonja han assistit a la manifestació veïnal. Roc Muñoz, màxim representant del municipi, ha dit davant del centre nou que «l’Ajuntament es va oferir a finançar la part que els falta i ens van demanar que fos a fons perdut, no pot ser que ens prenguin el pèl així, ho podem pagar en terminis però, regalar-ho, no». Muñoz ha agafat la pancarta i ha estat l’únic que ha pronunciat un parlament en la finalització de la marxa. També ha aprofitat per carregar contra el fet que per segons quins serveis calgui anar al barri de Bonavista. «Si falten metges o infermeres van a Bonavista, això és un greuge per a la població», ha assenyalat.

Una inversió d’1,5 MEUR

Al 2016 es van iniciar les obres davant la plaça d’Ernest Lluch del nou consultori local de la Canonja amb una inversió d’1,5 milions d’euros. El nou edifici havia d’oferir serveis de medicina de família, pediatria, infermeria d’adults i pediàtrica, educació sanitària i treball social.

Centenars de veïns han sortit al carrer per reclamar l'apertura del CAP.

El CAP de la Canonja porta vuit mesos tancat per manca de mobiliariOlívia Molet

tracking