Diari Més

Societat

Inicien una campanya de mecenatge per recuperar el so de 'la Jacoba' de Riudoms

Un llamp va malmetre tot el mecanisme que fa repicar les campanes i va afectar part de la cúpula de l’església de Sant Jaume

Càmeres de televisió enregistrant la zona del campanar que va resultar afectada.

L'Ajuntament i la parròquia acorden recaptar fons pel campanar malmèsAjuntament de Riudoms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de Sant Jaume de Riudoms hainiciat una campanya de micromecenatge sota el nom de 'Ajuda’ns a recuperar el campanar. Fem que la Jacoba torni a dringar' perquè la campana grossa, coneguda com la Jacoba, torni a sonar.La nit del 8 al 9 de novembre, va caure un llamp al campanar del municipi que vafer malbé tot el mecanisme que fa repicar les campanes i va afectar part de la cúpula de l’església. La reparació dels tots els desperfectestindrà un cost superior als 50.000 euros.

La campana Jacoba està acompanyada de laImmaculada, la Bonaventura i la Sebastiana, les quals tambés troben malmeses per l'impacte del llamp. Fa menys d'un any que s'havien reparat i s'havia recuperat el seu toc després de molts de temps sense tocar correctament.

L'acció es troba dintre de la iniciativa '+ Forts Que El Llamp' que pretén recuperar l'esglèsia de Sant Jaume, declarada Bé d’Interès Nacional aquest 2018. La campanya de micromecenatge pretén recollir 3.500 euros, que és el que costa arreglar la campana grossa. En cas de recollir més diners, els impulsors l'utilitzarien per a arreglar la resta de campanes. Amb 5.000 euros es podrien arreglar dues campanes, mentre que uns 10.000 euros permetria arreglar la instal·lació de totes les campanes.

Les recompenses

Els participants de la campanya poden fer aportacions de 5, 10, 20, 30, 40, 50, 100, 250 o 500 euros a canvia de recompenses. Entre aquestes hi ha una placa de cava, un imant,un llibre del Beat Bonaventura o dels orígens de Riudoms,una ampolla de cava,una litografia numerada de l'artista Jaume Queralt o un sopar per a dues persones al campanar de Riudoms, depenent de la quantitat aportada. Les recompeses es podran recollir a la Casa de la Parròquia de Riudoms un cop finalitzada la campanya.

tracking