Diari Més

Turisme

El parc Samà de Cambrils rep un premi europeu com a destí cultural

El guardó reconeix destinacions amb interés cultural que mostren una especial sensibilitat per la protecció d'espais naturals

Grans paisatges

Parc Samà (2)Vicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'històric parc Samà de Cambrils (Baix Camp) ha estat reconegut com la segona millor proposta en la categoria de Llocs d'interès cultural d'Europa 2018, segons informa Expertus Turisme i Oci, operadora del recinte.

Els premis els concedeix l'ECTNA (European Cultural Tourism Network) i reconeixen aquells destins que han desenvolupat projectes d'interès cultural amb una especial sensibilitat per la protecció d'espais naturals.

El Parc Samà ha estat reconegut pel projecte de recuperació i del patrimoni cultural i natural del recinte, un projecte promogut per l'empresa amb el suport del Patronat Municipal de Turisme de Cambrils.

L'ECTNA és una xarxa paneuropea conformada per 29 entitats (entitats de promoció turística, universitats, instituts d'investigació i ONG) de 19 països.

La missió de la xarxa és actuar com un fòrum de debat i anàlisis de bones pràctiques per a professionals de la indústria turística i cultural de tot Europa.

El Parc Samà està declarat Bé d'interès cultural i mostra l'esperit amb el qual el va crear el seu fundador, el marquès de Marianao Salvador Samà Torrens.

Samà va reproduir l'ambient exòtic característic de la Cuba colonial en un homenatge al passat indià de la seva família.

Antoni Gaudí va col·laborar en el disseny arquitectònic d'alguns dels espais del parc, si bé el conjunt va ser obra de l'arquitecte Josep Fontserè, que firma també el parc de la Ciutadella de Barcelona.

El Parc Samà compta amb 14 hectàrees i un jardí romàntic amb nombrosos exemplars de vegetació i animals exòtics.

tracking