Diari Més

Constantí estudia la millor fórmula per al contracte de gestió de l'aigua

A finals de 2019 s’acaba la concessió amb Sorea, que no ha fet cap inversió a la xarxa

El ple municipal, reunit el passat dijous, en sessió ordinària.

Constantí estudia la millor fórmula per al contracte de gestió de l'aiguaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar el passat dijous al ple interposar dos recursos potestatius de les Juntes de compensació del polígon industrial, en referència a la gestió de l’aigua. Tot plegat s’emmarca dins del procés de renovació del contracte, que el govern ha treballat per tal que coincideixi la data de finalització del que gestionava el nucli urbà amb el del polígon –finalitza el 31 de desembre de 2019.

Fins al mes de febrer de l’any vinent una comissió especial està estudiant les alternatives al servei que de moment presta Sorea. El govern ja li va comunicar que es negava a renovar la concessió d’arrendament de serveis que fins ara obliga l’Ajuntament a assumir el cost de totes les reparacions de la xarxa de distribució d’aigua potable al municipi.

D’entre les opcions sobre la taula per al contracte de l’aigua que ha d’entrar en vigor el 2020 hi ha: fer una empresa mixta, municipalitzar el servei, o bé sumar-se a altres empreses com EMATSA o CONGIAC. També Sorea ha presentat la seva proposta. Óscar Sánchez, alcalde de Constantí, assegura que entre les prioritats dels diferents grups hi ha reduir el preu de l’aigua, els consums mínims o que el cost sigui progressiu en funció de la renda. «Tots els models tenen pros i contres», afirma l’alcalde, que tot i no descartar l’opció de la gestió directa diu que «és molt complicada». La decisió final haurà de ser consensuada ja que es deixarà encaminada per al govern local que surti de les eleccions municipals.

tracking