Diari Més

Meteorologia

Un total de 42 municipis de Tarragona no tenen pla de nevades

El territori només compta amb 17 màquines de llevaneu disponibles

El municipi, blanc

La neu a Prades4x4 Muntanyes de Prades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 42 municipis deTarragonano tenen pla d'emergències en cas de nevades, segons s'ha exposat avui en la reunió celebrada a l'edifici del 112 per presentar les novetats de la campanya de nevades 2018-2019, informa la Generalitat.

A la reunió s'ha exposat que hi ha 42 municipis que en el seu document únic de protecció civil municipal consta la necessitat de tenir un pla per a les nevades.

Pel que fa a les màquines llevaneu disponibles, n'hi ha 17, a raó de vuit del Ministeri de Foment; cinc de la Diputació deTarragonai quatre la Direcció general de carreteres de la Generalitat.

La campanya inclou mesures per als vehicles pesants (prohibicions de realitzar avançaments, desviaments o de circular) i els lleugers (prohibicions de circular sense cadenes o garantir un carril per a la circulació de la llevaneu).

Sobre estratègies de mobilitat en general, es netejarà sempre primer la xarxa viària primària i després la secundària.

A la reunió hi han participat representants institucionals, de Protecció Civil, dels cossos d'emergències, educació, gestors de carreteres i empreses subministradores de serveis, entre d'altres.

Durant la campanya 2017-2018 es va activar el Pla NEUCAT en quatre episodis, entre febrer i març. En aquestes activacions es van fer diverses actuacions a la demarcació per a garantir les comunicacions, la neteja de carreteres i dispersió de fundents a les comarques de més altitud, a la Conca de Barberà, Priorat, Alt i Baix Camp.

tracking