Diari Més

Solidaritat

La Marató de Sang de Salou espera superar les 300 donacions

El TAS acolirà la jornada de les 9 del matí fins a les 21 hores del vespre

Imatge de la presentació de

La Marató de Sang de Salou espera superar les 300 donacionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou acollirà el proper dissabte, 24 de novembre, la Marató de Sang sota el lema 'La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones'. El Teatre Auditori de Salou serà l’escenari principal d’aquesta nova marató de donació que acollirà des de les 9 del matí fins a les 21 hores del vespre i s’espera superar les 300 donacions. Durant 12 hores ininterrompudes, s'han programat diverses activitats per a totes les edats. La Marató de Donants de Sang a Salou està organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), conjuntament amb l’Ajuntament de Salou, l’Associació de Donants de Sang de Tarragonès.

La directora del Banc de Sang de Tarragona i Terres de l'Ebre, Dra Virgina Callao, ha recordat que en aquesta recta final de l’any sempre hi ha una davallada de les donacions d’entre un 20 i un 30% i que trobades com la de Salou serveixen per estabilitzar les reserves de sang. A Catalunya es necessiten unes 1.000 donacions diàries i avui -ha afegit- hi ha reserves per a 7 dies. La directora del Banc de Sang també ha explicat que a més de donar sang també s’ha habilitat una zona per a poder donar plasma, prèvia cita.

Un SMS t'avisa quan la teva sang s'envia a un hospital

A partir de principis d’any, tots els donants reben uns SMS quan la seva sang s’envia a un hospital i està a punt per salvar vides. Després de la donació, la bossa de sang arriba el mateix dia a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona.

Al laboratori s’inicia el procés de fraccionament, que consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Si les analítiques estan correctes, la sang es guarda en neveres.

En concret, els glòbuls vermells es conserven a 4 graus de temperatura, i tenen una caducitat de 42 dies. A partir d'aleshores, la bossa espera la demanda d'un hospital per sortir amb un clar destinatari, el pacient. Un camí de la sang de vena a vena que ara també coneixerà el donant, que rebrà un SMS informant-lo que la seva donació surt de les neveres del Banc de Sang per a ser transfosa a un pacient. Així es tancarà l’experiència de la donació.

El nou servei té com a objectiu millorar l'experiència de la donació, de manera que el donant tingui més informació del camí de la seva sang després de la seva donació.

tracking