Diari Més

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas presenta Junts per Riudoms

Sergi Pedret, el futur alcalde del municipi, ha moderat el col·loqui

Sergi Pedret i Jaume-Alonso Cuevillas durant l'acte.

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas presenta Junts per RiudomsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Serà un judici duríssim amb la sentència dictada d’antuvi i amb presses per enllestir-lo abans de les eleccions generals», explicava aquest diumenge l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas a Riudoms. L’acte forma part de la presentació de la candidatura local Junts per Riudoms, amb un cicle anomenat Conversacions que li·lusionen al Casal Riudomenc.

El proper alcalde, Sergi Pedret, va moderar un col·loqui que va aplegar, segons els organitzadors, prop de tres-centes persones.

L’advocat de Carles Puigdemont va advertir que «no hi ha delicte de rebel·lió» i que «el que tenim és una causa muntada perquè serveixi d’advertiment per qualsevol altra persona o comunitat autònoma que li pugui passar pel cap que pot decidir el seu futur polític democràticament». Alhora va aprofitar per qualificar la instrucció del jutge Llarena de «xurro», però –afegia– «els defectes de forma no aturaran la causa, ja que la solució a la situació política actual no passa per guanyar el procés judicial».

Esdevenir república

«La solució passa per esdevenir república en un termini més curt que el d’esperar el resultat de les successives apel·lacions de la sentència en instàncies espanyoles i europees», deia Alonso. El jurista creu que en dos anys s’haurà desllorigat la situació actual, abans de finals de 2020, quan «probablement hi haurà un referèndum» conseqüència d’una crisi institucional de l’Estat espanyol.

tracking